Meghalt a mogyoróallergiás vendég, az éttermes börtönbe kerül

étterem Anglia allergia börtön
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 38 éves vendég szólt a brit étteremben, hogy mogyoróallergiás, mégis ilyen ételt szolgáltak fel neki. Három héttel a végzetes ebéd elfogyasztása után belehalt az allergiás tünetekbe. 

Bűnösnek találta, és hat év börtönbüntetésre ítélte egy angliai bíróság egy észak-yorkshire-i étterem tulajdonosát, mert egyik ételük egy mogyoróallergiás vendégük halálát okozta. Paul Wilson 2014 januárjában vesztette életét három héttel az után, hogy allergiás sokkot kapott, miután elfogyasztotta az Easingwoldban lévő Indian Garden nevű étteremben elvitelre vásárolt chicken tikka masalát.

Forrás: Thinkstock

Wilson a rendeléskor közölte a személyzettel, hogy mogyoróallergiában szenved. Az étteremben azonban az ételek elkészítéséhez felváltották a mandulaport egy olcsóbb mogyorókeverékre. A vádat képviselő ügyész azzal érvelt, hogy Mohammed Zaman étteremtulajdonos előbbre tartotta a profitot a vendégek biztonságánál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.