Valóban okozhat hízást a nikotinelvonás - De azért ne cigivel próbálj lefogyni!

Forrás: Thinkstock -
nikotin hízás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több gondosan ellenőrzött kutatás is bizonyítja, hogy azok a patkányok, amelyek maguknak adagolják a nikotint, kevésbé híznak, az ételbeviteltől függetlenül.

A Nicotine & Tobacco Research című szaklapban publikált anyag arra a kérdésre kereste a választ, hogy vajon milyen hatással van a testsúlyra a nikotinbevitel csökkentése. Kiderült, hogy a korábbi magas nikotinadag drasztikus csökkentése jelentős súlygyarapodáshoz vezet.

Forrás: Thinkstock

"Noha a kutatatás során az ételbevitel nem változott, a patkányok esetében a 20 napos kísérleti időszak alatt átlagosan 40 százalékos testsúly-növekedésről számolhattunk be. Ez már csak azért is fontos felfedezés, mert a nikotinelvonáshoz használt termékekből ezek szerint nem érdemes teljesen ekvonni a nikotint, ha azt szeretnénk, hogy a felhasználó ne adja fel hamar a leszokásra tett kísérletet, csak mert hízni kezdett" – mondja a kutatást vezető Laura Rupprecht.

Komoly problémát jelent, hogy sokan azért nem merik letenni a cigarettát, mert félnek, hogy hízni fognak, éppen ezért a hasonló kutatások rengeteget segítenek abban, hogy új, leszokást segítő termékek jelenjenek meg a piacon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.