Még mielőtt legyintenél, hogy annak a bizonyos bikinialaknak, év elején tett fogadkozásnak és már megígért változtatásnak már rég lőttek így a nyár derekán járva, jobb, ha tőlünk tudod: az életmódváltásban az a legjobb, hogy bármikor elkezdheted. A jobb közérzet pedig sokkal szexisebbé varázsol bármelyik mélyen kivágott ruhadarabnál, ráadásul a legjobb, hogy mindig magadnál tarthatod a személyi edződet/motiválódat/mentorodat. Íme, a legtutibb egészségmegőrző applikációk.

Ha jobban étkeznél

Szinte már a csapból is ez folyik, az ismétlés azonban a tudás anyja: egy egészséges test működéséhez hozzátartozik a helyes étrend. A kézzel írt étkezési napló azonban már a múlté: a XXI. században az ember lánya a telefonjában vezeti, mikor, mennyit és miből evett, hogy aztán a nap végén szörnyülködhessen örüljön, ismét mennyit tett magáért.

Forrás: Dreamstime

Az egyik legnépszerűbb applikáció a MyFitnessPal, amelyet a cikk írója is előszeretettel használ a benne funkcionáló lépésszámláló miatt, és a LifeSum, amelyben nagyon szemléletes grafikonok jelzik az elfogyasztott ételek mennyiségét és minőségét. A szintén ingyenesen letölthető LoseIt nevű app kimondottan a súlyvesztésre koncentrál, így ha ilyesmire adnád a fejed, jó szolgálatot tehet.

Ha cukorbeteg vagy

A diabétesszel küzdő betegek életét könnyítheti meg a Diabetes App Lite névre keresztelt applikáció, amelyben könnyen és gyorsan vezethetővé, átláthatóvá válik az, hogy mit ettünk, mindez hogyan befolyásolta a vércukorszintet, így sokkal egyszerűbb lesz előre tervezni és teljes, aktív életet élni.

Ha többet sportolnál

Érdekes, ám talán egyeseknél nagyon hatásos koncepció mentén született a Pact nevű app ötlete, amely a jutalmazás-büntetés elvén alapul: amennyiben sikerül teljesítened az előzőleg megadott edzésadagodat a hétre, megkapod a megígért összeget, ha azonban elbliccelted valamelyiket, ők vonnak le pénzt a PayPal-számládról vagy a hitelkártyádról.

Kevésbé drasztikus módon figyelmeztet a mozgás fontosságára a RunKeeper, az egyik legnépszerűbb, futóknak készült applikáció, amelyen keresztül szépen dokumentálhatod a távokat, a gyorsaságodat és az elégetett kalóriák számát. A Human gyönyörű dizájnja valószínűleg nem egy nő szívét fogja megdobogtatni, és így talán biztosan szívesebben is nyúlsz a telefonodért, hogy megnézd, mennyit mozogtál az adott napon. 

Forrás: Youtube

Ha jobbakat aludnál

Hiába étkezel jól és mozogsz eleget, ha nem pihened ki magad, ugyanott leszel, mint fogadkozásaid elején. A Sleepbot a ideális társad lehet abban, hogy jobbakat aludj, igaz, csak a legújabb, már mozgásérzékelővel is rendelkező telefonokon működik, ám másnap reggel szépen kielemezheted az ágyadban történteket.

A Sleep Cycle neve is sugallja, az alvási ciklusodhoz mérten kelt téged, hogy frissnek és kipihentnek érezd magad az ébredés pillanatában. Ha csak egy délutáni sziesztád maradt, hogy visszanyerd az erődet, a Power Nap App a te embered, azaz applikációd: mindössze 30 perc alatt ígéri, hogy kellemes hangjelzésekkel álomba ringat, majd ugyanilyen módon fel is ébreszt, miközben egy aranyos cica figyeli az álmodat. 

Forrás: Dreamstime
Ha leszoknál

A Butt Out alkalmazás a leírás ígérete szerint motivációs üzenetekkel és képekkel segít leszokni a dohányzásról, miközben beszélgethetsz a többi sorstárssal, nyomon követheted a sóvárgásaidat és a fejlődésedet. A Get Rich or Die Smoking neve már sugallja, hogy a szokásos dohányzásról való leszokást segítő funkcióin túl a pénz erejét használja motiválóként, vagyis hogy mennyit takarítottál meg azzal, hogy nem cigire költöttél, és mi mindent vehetsz majd magadnak az így tárcádban maradt összegből.

Ha nem megy a vízivás

Te is azok táborát erősíted, akiket emlékeztetni kell arra, hogy meghúzd az ásványvizes palackot? A Daily Free Water nevű alkalmazás ígérete szerint pontosan annyi folyadékot fogsz inni, amennyire a szervezetednek is szüksége van, és figyelmeztet, amennyiben túl keveset vagy az előírtnál több vizet veszel magadhoz (ez utóbbi ugyanis ugyanolyan káros tud lenni, mintha nem iszol eleget).

Hasonló elven működik a Drink More Water, amelyet leginkább azoknak ajánlanak, akik hajlamosak elfeledkezni a vízivás fontosságáról, és a nap végén a kiszáradás tüneteit észlelik magukon. Szintén nagy népszerűségnek örvend a Water Your Body nevet viselő alkalmazás, amely nyomon követi gazdája folyadékfogyasztási szokásait, és még tippeket is ad ahhoz, hogy egészségesebbek legyünk. 

Forrás: Dreamstime

Ha emlékeztetni kell

A fejlesztők azokra is gondoltak, akik rendszeresen szednek valamilyen gyógyszert, esetleg a vitaminfogyasztásukra igyekeznek jobban odafigyelni. A vízivásra buzdító applikációkhoz hasonló elven működik a Pill Reminder névre keresztelt alkalmazás, amelyen csak a mennyiséget, az időt és az első alkalommal bevett pirula időpontját kell megadni, ezután pedig már csak annyi dolgunk maradt, hogy figyeljünk és hallgassunk a jelzésekre. Hasonló elven működik a Medisafe, amely azonban már nem csupán a saját magunkra, hanem családtagjaink gyógyszerszedési idejére is figyelmeztet. 

Forrás: tumblr.com
5+1 telefonos alkalmazás nőknek
Sminktrükkök, családi költségtervezés, mesteri képkészítés, tökéletes gardrób? Pillanatok alatt elsajátíthatod ezeket a dolgokat mindössze néhány ingyenes telefonos alkalmazás segítségével. Sőt, jó, ha tudod, egy applikáció akkor is jól jön, ha komoly bajba kerülsz. Összeszedtünk 5+1 szuper alkalmazást, amiket mai nőként érdemes ismerned és alkalmaznod: kattints ide a Life.hu cikkéért!