Kiderült, miért fáznak a nők jobban, mint a férfiak

Forrás: Thinkstock -
fázás hideg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A női test úgy működik, hogy a test középpontjában gyűjti össze a hőt, így az ujjak és a lábujjak hamarabb kezdenek fázni hideg időben. Ez az oka – többek között – annak, hogy az irodában a nők folyton fáznak, és otthon, a takaró alatt is gyakran találkozik hideg lábujjakkal párjuk.

A nők belső hőmérséklete magasabb, így levesebb hő jut a végtagokhoz, ráadásul a testzsír-arány is magasabb, aminek következtében a hő belül marad, derül ki a Science Dump friss kutatásából. A férfiak ezzel szemben izmosabbak, aminek következtében a hő jobban eloszlik a testben, illetve könnyebben le is hűlnek, mindez pedig gyorsabb anyagcserét eredményez. Amikor az étel megemésztődik, a testünk extra energiához jut, ez pedig hőt termel.

Forrás: Thinkstock

Azok a nők, akik egy irodában ülve töltik napjaikat, átlagosan 35 százalékkal lassabb anyagcserével rendelkeznek, mint a férfiak, vagyis jóval kevesebb hő termelődik a folyamat során, így aztán teljesen érthető, hogy fáznak. Más oka is van annak, hogy rendszerint áll a bál az irodákban a légkondi miatt a férfiak és a nők között: az ösztrogén hatására a vér sűrűbb, és a véráramlás lassabb, így megint csak rosszabbul oszlik el a hő a testben. A menstruációs ciklus hatására aztán a testhőmérséklet is folyton 36,9 és 37,4 fok között ingadozik, míg a férfiaknál egy állandó 37 fokról beszélhetünk.

Hiába fognak a nők mindig is jobban fázni, mint a férfiak, az állandó didergés réteges öltözködéssel, bőséges, zsírban gazdag étkezéssel és gyakori testmozgással szerencsére elkerülhető.

8 dolog, amit jó, ha minden nő tud a hüvelye egészségérőlhttp://www.life.hu/drlife/20160618-8-dolog-amit-jo-ha-minden-no-tud-a-huvelye-egeszsegerol.htmlDr. Ahmed Ismail londoni nőgyógyász szerint az egészséges vagina szagtalan, és tulajdonosa nem tapasztal égető, viszkető érzést, továbbá váladékozásra sem kerül sor. A szakember nyolc tanácsot oszt meg a nők szexuális egészsége érdekében. Dr. LifeOrigoLeégtél? Hasznos tanácsok, ha megtörtént a bajhttp://www.life.hu/drlife/20160615-napeges-es-leeges-eseten-hasznos-tanacsok.htmlA nyári programok kellemes velejárója a szikrázó napsütés, amely ellen – mint ahogyan azzal legtöbbünk tisztában van – védeni kell bőrünket. A megelőzés mindig jobb, ha azonban megtörtént a baj, a szakértők szerint érdemes a lehető leggyorsabban cselekedni, és a megfelelő módon kezelni a leégett bőrfelületet. Dr. Life--Ezért esett össze a színpadon Meat Loaf rockénekeshttp://www.life.hu/drlife/20160618-ezert-esett-ossze-a-szinpadon-meat-loaf-rockenekes.htmlKanadai koncertjén, csütörtökön lett rosszul a szíbpadon Meat Loaf rockénekes: azonnal kórházba szállítottak. A 68 éves zenész állapotáról a Facebook-oldalán tettek közzé egy hivatalos közleményt, melyben jelenlegi helyzetéről tájékoztatják a rajongókat.Dr. Life--A sok szénhidrát ugyanolyan káros, mint a túlzásba vitt zsírbevitelhttp://www.life.hu/drlife/20160613-a-sok-szenhidrat-a-tulzasba-vitt-zsirbevitelhez-hasonloan-nem-tesz-jot-a-verzsirszintnek.htmlKanadai kutatók szerint nem jó ötlet a telített zsírsavakat szénhidrátokra cserélni az étrendben, ez ugyanis a korábbi vélekedésekkel ellentétben nem tesz olyan jót a koleszterinszintnek. Dr. Life--Szacsvay László olykor hazaviheti feleségét http://www.life.hu/drlife/20160618-friss-informaciok-szacsvay-laszlo-ablakon-kizuhant-felesege-allapotarol.htmlTavaly augusztus végén tisztázatan körülmények között kizuhant 4. emeleti lakásuk ablakából Szacsvay László felesége, aki csodával határos módon túlélte a zuhanást, de még mindig rehabilitációs intézetben van. Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - OrigoKóbor János: "Somló Tamás állapota súlyosabb, mint gondoltuk"http://www.life.hu/drlife/20160617-kobor-janos-szerint-somlo-tamas-allapota-sulyosabb-mint-gondoltak.htmlNapról napra egyre rémisztőbb hírek látnak napvilágot Somló Tamás állapotával kapcsolatban. Most Kóbor János árult el néhány megrázó részletet. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.