Sabine Kehm Schumacherről: "Nekem ez pontosan ugyanolyan fájdalmas, mint önöknek"

Fernando Alonso Hungaroring2016 Sabine Kehm Forma-1 Sebastian Vettel Michael Scumacher
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
„Síelés közben súlyos balesetet szenvedett vasárnap Michael Schumacher hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta az Alpokban” – írtuk ijedten 2013 decemberében, egészen pontosan 29-én. Ez volt ugyanis az a nap, amikor egy legenda, egy kiváló sportember, egy hétszeres világbajnok, férj, édesapa és jó barát, egy ikon, akiért milliók rajonganak világszerte, elesett a sípályán, és beütötte a fejét...

Mint ismeretes, Michael két és fél évvel ezelőtt a francia Alpokban szenvedett síbalesetet. Az első hírek akkor úgy szóltak, hogy csupán agyrázkódást szenvedett, de később kiderült, olyan súlyosan megsérült a feje, hogy többször is meg kellett műteni. Percekkel a baleset után elvesztette az eszméletét, így később mesterséges kómában tartották a grenoble-i kórházban.

Michael Schumacher Forrás: AFP

A médiamunkások persze igyekeztek csillapítani a rajongói kíváncsiságot, így többször hamis híresztelések láttak napvilágot kedvencünk állapotáról. Egy internetes oldal például 2014 tavaszán azt írta, hogy Schumi felébredt a kómából, és minden rendben van a Forma-1-es pilótával, de ez nem volt igaz. A híreszteléseket akkor a pilóta szóvivője cáfolta. A sok pletyka és gyomorforgató információ után május végén bejelentették, hogy az ügyben hírzárlatot rendelnek el.

Schumacher 2014 júniusában aztán tényleg felébredt a kómából, ezt a hírt a sportoló szóvivője, Sabine Kehm akkor meg is erősítette, azóta viszont nagyon nehéz érdemi információhoz jutni vele kapcsolatban. Úgy tudni, Michaelt jelenleg kisebb klinikává alakított svájci otthonában kezelik, családja pedig igyekszik őt távol tartani a közfigyelemtől.

Ebbe a grenoble-i kórházba szállították Schumachert a balesete után Forrás: AFP/Jeff Pachoud

Állapotáról mindig meglehetősen szűkszavúan és ritkán nyilatkoznak.

Egyvalamiből azonban nincs hiány. Méghozzá biztató üzenetekből. Azokból a kedves szavakból, amiket a legenda családja, barátai, ismertősei, egykori főnökei, csapattársai, kollégái és természetesen a rajongók küldenek neki. Azok az emberek, akiknek összeszorul a szívük, ha felröppen egy olyan hír, hogy Schumi jól reagál a kezelésekre, vagy hogy könnyezik a szeme, ha a szerettei hangját hallja. Ezekből a biztató sorokból szemezgettünk:

"Majdnem két és fél év telt el azóta, hogy Michael két gyermekével és a barátaival síelni ment. Egy rövid, nyugodt kiruccanásnak kellett volna lennie. Vidám, szórakoztató kellett volna, hogy legyen családi körben, nem versenymódban. A kirándulás vége nem volt olyan szép és harmonikus, mint a korábbi évek"mondta legutóbb Norbert Haug azon a rendezvényen, ahol a hétszeres világbajnok életműdíjat kapott.

A sípálya, ahol Schumacher feltehetőleg elesett és beverte a fejét Forrás: AFP

Majd így folytatta:

/1312/Schum20131231113959

„Meghatalmazottként veszem át ezt a díjat, ami nekem pontosan ugyanolyan fájdalmas, mint önöknek. Az életműdíj egy nagyon nagy dolog, és Michael esetében elmondhatjuk, hogy megérdemelte. Sportolóként mindent helyesen csinált, visszaigazolást kapott az akaratereje, a motivációja, a tehetsége, a fegyelme és a munkamorálja. Világos, hogy mindannyian jobban éreznénk magunkat, ha Michael itt állhatna, de ez most sajnos nem lehetséges” – vette át akkor a díjat Sabine Kehm.

Az autóversenyző egykori főnöke, a Ferrari exvezetője, Luca di Montezemolo nemrég adott interjújában azt mondta, hogy igenis van még remény Schumacher felépülésére.

Sabine Kehm Forrás: AFP

„Nagyon örülök, mert Michael reagál a kezelésekre. Tudom, mennyire erős. Fel fog épülni előbb-utóbb” – fogalmazott, de arra nem tért ki, pontosan mit is ért reagálás alatt.

A pilóták a kómából való felébredéskor üzentek, azóta pedig folyamatosan támogatásukról biztosítják a bajnokot. Vitalij Petrov akkor így nyilatkozott: „Jó hírek Grenoble-ból: Michael újra nyert! Remélem, hamar felépül.” Fernando Alonso is hasonlót üzent: „Jól kezdődik a hét a Michaelről szóló hírrel. Nagyon boldog vagyok, hogy a helyes irányba haladnak a dolgok.”

Sebastian Vettel az, aki időről időre emlékeztet minket arra, hogy ahogy Michael sem teszi, mi sem adhatjuk fel a reményt. A Ferrari versenyzője, a négyszeres világbajnok pilóta legutóbb májusban, Szocsiból üzent. Csak egy szót küldött barátjának és egykori mentorának, de mindenki érezte, hogy sokkal több van a betűi mögött. „Hiányzol” – írta ki a Facebook-oldalára.

Természetesen a magyar motorsportrajongók sem felejtik a német bajnokot, ahogyan az F1-ben dolgozó szakértők és kommentátorok sem. Szujó Zoltán például tavaly adott interjút az Origónak, és persze ott is szóba került a pilóta. „Én is féltem Schumachertől annak idején. 2002-ben már az RTL Klubnál voltam, ők küldtek ki Ausztráliába egy operatőrrel, hogy hozzunk ki valamit az ottani nagydíjból. Melbourne-be menet, a nem rövid repülőúton végig azt sulykoltam magamnak, hogy egy Bernie Ecclestone- és egy Michael Schumacher-interjút mindenképpen meg kell csinálnom, ami végül össze is jött.

Egész életemben haragudtam Schumacherre!

„A családom Senna után nem igazán nézett már Forma-1-et, én viszont alig több mint tízévesen úgy éreztem, hogy lány létemre ez a világ engem nagyon is érdekelni fog. 2000-ben szerettem bele, amikor Schumi már háromszoros világbajnok volt, és jó úton haladt a negyedik címe felé. Gyerekként persze nem értettem, hogy miért mindig a piros autó nyer, és akkoriban nagyon mérges is voltam rá emiatt.” A Life.hu szerkesztőségének korábbi üzenetét itt érheted el.
Michael Schumacher könnyezik, ha a szerettei hangját halljahttp://www.life.hu/drlife/20160630-michael-schumacher-konnyezik-ha-a-szerettei-hangjat-hallja.htmlA legfrissebb információk szerint jól reagál az orvosi kezelésekre Michael Schumacher. Dr. Life--Biztató hírek Schumacher állapotáról: “Reagál”http://www.life.hu/drlife/20160623-biztato-hirek-erkeztek-michael-schumacher-allapotarol-volt-fonoketol-luca-di-montezemolotol.htmlMég mindig hírzárlat van a súlyos fejsérülés miatt kezelés alatt álló világbajnok körül, de volt főnöke, Luca di Montezemolo csöpögtetett némi információt. Dr. Life--Mick Schumacher egy az egyben olyan, mint világbajnok édesapjahttp://www.life.hu/csalad/20160610-michael-schumacherre-emlekezteti-fia-mick-schumacher-timo-glock-nemet-autoversenyzot.htmlTimo Glock német autóversenyző több hasonlóságot is felfedezni vélt a 16 éves Mick és világhírű Forma-1-es édesapja, Michael Schumacher között. CsaládAFPMegható! Pénzt gyűjtenek Michael Schumacher rehabilitációjárahttp://www.life.hu/sztarok/20160608-michael-schumacher-jotekonysagi-merkozest-rendeznek-a-sportoloert-nemet-focistak.htmlA Dallas Mavericks kosarasa, Dirk Nowitzki szervezi azt a barátságos találkozót, melynek bevételét a hétszeres világbajnok rehabilitációjára szánják. A nemes gesztus a hírek szerint meghatotta a családot. TV + Sztárok--Megható! Így emlékeztek meg az életműdíjat kapott Schumacherrőlhttp://www.life.hu/news/20160530-michael-schumacher-forma-1-es-autoversenyzo-eletmudijat-kapott-igy-emlekeztek-meg-rola.htmlA súlyos síbalesetet szenvedett Forma-1-es pilóta díját menedzsere, Sabine Kehm vette át könnyek között Nürburgringben. News--Újra van oka az örömre Schumacher feleségénekhttp://www.life.hu/news/20160605-michael-schumacher-felesegenek-corinna-schumachernek-ujra-van-oka-az-oromre.htmlA súlyos síbalesetet szenvedett Forma-1-es pilóta felesége, Corinna Schumacher teljes boldogságban úszott a német Forma-4-es bajnokságon. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.