Nem igazak a fertőzésről szóló hírek: Rékasi cáfol

Fotó: Marton Szilvia/Origo -
MRSA baleset Barátok közt Rékasi Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rékasi Károly tavaly nyári balesete óta többször szorult kórházi ápolásra. Lapinformációk szerint a legnagyobb gondot a sérült lábában - amelyet többször is műteni kellett - terjedő MRSA fertőzés okozza. 

A Bors mai híre szerint Rékasi Károly a sorozatos műtétek alatt fertőződhetett meg MRSA-val, és most ismét ápolásra szorul.

Fotó: Marton Szilvia/Origo


A lapnak a színész egyik barátja így nyilatkozott:
"Közel olyan súlyos a baj, mint a balesetkor volt, amikor Karcsi élet-halál közt lebegett. Az orvosok egyelőre nem tudják megszüntetni a fertőzést, ami csak egyre beljebb haladhat a szervezetében. Pedig rendszeresen fertőtlenítik a fertőzött részt, antibiotikumos kezelést is kap."

Megkeresésünkre Rékasi Károly cáfolta a híreket, így nyilatkozott: "Egy tudatlan ember figyelemhajhászó írása, hamis információkkal."

Mi az az MRSA?

Az MRSA súlyos kórházi fertőzés, amit egy baktérium okoz, amely mindenki bőrén megtalálható, és a sebbe jutva komoly károsodást tud okozni. Bőrfertőzésként indul, de a véráram segítségével képes bejutni más szövetekbe, szervekbe is, mint például a csontok, szívbillentyűk, tüdő. Kezelése nehéz, ugyanis a kórokozó antibiotikumrezisztens, a legtöbb gyógyszernek ellenáll. Így alakulhatnak ki sajnálatos módon a súlyos, akár az életet is veszélyeztető állapotok. Rendkívül súlyos esetben a beteg a végtagját is veszítheti.

Ezt az égést! Osvárt Andi megmutattahttp://www.life.hu/drlife/20160703-osvart-andrea-bore-csunyan-leegett.htmlNyaralásban amatőr címmel töltött fel leégett testéről fotót Osvárt Andrea. Dr. LifeOrigoDolly, az első klónozott emlős 20 éve jött a világrahttp://www.life.hu/drlife/20160703-dolly-az-elso-klonozott-emlos-20-eve-jott-a-vilagra.htmlHúsz éve, 1996. július 5-én született meg Skóciában a világ első, testi sejtből klónozott emlőse. A Dolly névre keresztelt nőstény bárány hat és fél évet élt. Dr. Life--Anorexia aztán bulímia - Így menekült meg a halálból az evészavaros lányhttp://www.life.hu/drlife/20160625-gemma-walkers-majdnem-belehalt-az-anorexiajaba.htmlA most 22 éves Gemma Walkers 15 évesen kis híján belehalt komoly táplálkozási zavarába. Anorexiájából azonban meggyógyult, olyannyira, hogy ma itt-ott még gömbölyűbb is, mint egy átlagos lány. Dr. Life--Itt a kánikula! - Sokak számára veszélyt jelent a hirtelen jött hőséghttp://www.life.hu/drlife/20160618-sokak-szamara-veszelyt-jelent-a-hirtelen-jott-hoseg.htmlSzeles Géza háziorvos szerint a hirtelen jött meleg a krónikus és keringési betegségben szenvedők szervezetét jelentősem megterheli, és felhívta a figyelmet a hőguta és a napszúrás megelőzésének fontosságára.Dr. LifeThinkstockSúlyos beteg Damu felesége - Rohammentő vitte kórházbahttp://www.life.hu/drlife/20160701-rohammento-vitte-korhazba-damu-roland-feleseget.htmlNagy a baj Damu Roland válófélben lévő feleségével. Lapinformációk szerint rohammentő vitte kórházba: gyomorvérzése volt. Dr. Life--Baleset érte Demjén Ferencethttp://www.life.hu/drlife/20160618-baleset-erte-demjen-ferencet.htmlA zenésznek le kellett mondania a hétvégi koncertjeit. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.