Halálos betegen végzik a világ első emberi fej transzplantációját

átültetés fej transzplantáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ első emberi fej transzplantációját akarják végrehajtani 2017 decemberében. Az alany az orosz Valery Spiridonov, aki izomsorvadásban szenved és teljesen megbízik orvosában.

Igazi szenzációra készülnek valamivel kevesebb mint másfél év múlva: az első emberi fej transzplantációra. A művelet részleteiről csak később fognak beszélni, de a hozzávetőleges dátumot már kitűzték. 2017 decemberében kerítenek sort a rendkívüli műtétre, amely során leválasztják Valery Spiridonov fejét a testéről, és egy másik, egészséges testhez csatlakoztatják.

A 31 éves orosz férfi halálos beteg. Izomsorvadásban szenved, és állapota napról napra romlik. Már a légzés és a nyelés is nehézkes számára, ezért is döntött a műtét mellett. Saját bevallása szerint ő teljesen megbízik orvosában, Dr. Sergio Canaveroban. A műtét további részleteiről szeptemberben fognak beszélni, de az biztos, hogy ez a súlyosan beteg férfi egyetlen esélye, hogy lábra álljon. A hasonló kórral küzdők nagy része meg sem éli a felnőttkort. Valery Spiridonov ebből a szempontból még szerencsésnek számít. Az operáció várhatóan 36 órát vesz igénybe, és nagyjából 14 millió fontba kerül - írja a Daily Mail.

Amit hagysz a vécében, olyan az egészségedhttp://www.life.hu/drlife/20160802-a-szekleted-es-a-vizeleted-szine-allaga-es-szaga-az-egeszsegi-allapotodrol-arulkodik.htmlTudtad, hogy a cékla, a mesterséges színezékek és némelyik gyógyszer akár pirosra is színezheti a vizeletet? És hogy a zöld árnyalatú székletet bizonyos élelmiszerek és italok okozzák, míg a fekete a dehidratáltságról árulkodhat? A The Conversation című szaklapban megjelent írás remekül összefoglalja, mikor mire gyanakodhatsz, ha furcsa állagú, színű vagy szagú végtermékekkel találod magad szemben vécézés után. Dr. LifeOrigoAmikor szó szerint összetörik a szíved: így hat a szakítás a szervezetedrehttp://www.life.hu/drlife/20160803-a-szakitas-igy-hat-a-szervezetedre-testi-es-lelki-tunetek.htmlÁlmatlanság, fejfájás és gyomorpanaszok – csak néhány tünet azok közül, amelyeket bárki megtapasztalhatott már magán egy szakítást követően. Szakértők szerint a párkapcsolat végét követő szerelmi bánat valóban okozhat testi panaszokat, amelyek ráadásul komoly egészségügyi problémákhoz is vezethetnek.Dr. LifeOrigoA nemi erőszak elkövetője megúszhatja a büntetést, mert az áldozata részeg volt?!http://www.life.hu/drlife/20160804-az-elkoveto-meguszhatja-a-buntetest-mert-az-aldozata-reszeg-volt.htmlTörténetünk főszereplője, Alice Brine már több olyan esetről hallott, amikor az elkövető megúszta a nemi erőszakért járó büntetést, ebből lett elege. Dr. LifeThinkstockKomoly betegséggel küzd a Barátok közt sztárja, Nagy Alexahttp://www.life.hu/drlife/20160804-nagy-alexa-a-baratok-kozt-sztarja-komoly-betegseggel-kuzd-gyomorfekely-a-diagnozis.htmlHa nem szeretné, hogy élete végéig kínozza betegsége, Nagy Alexának étrendjén és önmagához való viszonyán is változtatnia kell. A színésznő már jó úton halad a gyógyulás felé. Dr. LifeOrigoKris Jenner durva autóbaleset áldozata letthttp://www.life.hu/drlife/20160804-a-szupersztar-kris-jenner-egy-durva-autobaleset-aldozata-lett.htmlKris Jenner autóbalesetet szenvedett. Bár a sztármama összetörte az alig egyhetes autóját, nem messze kaliforniai otthonától, szerencsére ő kisebb sérülésekkel megúszta. Dr. Life--Agydaganattal küzd John Newman - Kiújult a rákjahttp://www.life.hu/drlife/20160804-kiujult-a-brit-enekes-john-newman-agydaganata-az-eleteert-kuzd-az-enekes.html4 év után az orvosok ismét rákos sejtet találtak John Newman agyában, ami azt jelenti, hogy kiújult az énekes agydaganata. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.