A Rióban elhunyt edző a halálával négy ember életét mentette meg

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Friso Gentsch -
Rio de Janeiro edző olimpia 2016 Stefan Henze
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint arról beszámoltunk, belehalt sérüléseibe Stefan Henze, a német szlalom kajak-kenu válogatott edzője, aki pénteken szenvedett súlyos autóbalesetet a riói olimpián. A mindössze 35 éves férfi szervdonorként négy emberen segített halála után.

Stefan Henze, a német olimpiai csapat kajak-kenu edzője múlt hét pénteken Rióban szenvedett autóbalesetet. Az athéni olimpia ezüstérmese az olimpiai faluba tartott kollégájával, Christian Kädinggel, amikor az őket szállító taxit baleset érte. Henzét súlyos fejsérülésekkel szállították kórházba, ahol sor került egy agyműtétre is, ennek ellenére

hétfőn életét vesztette.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Friso Gentsch

A legújabb hírek szerint a tragédia négy ember életét mentette meg, a 35 esztendős férfi ugyanis szervdonor volt.

"Szívét, máját és mindkét veséjét sikeresen átültették. Négy életet mentett meg" – mondta a német Die Weltnek a brazil Egészségügyi Minisztérium szóvivője.

Henze halálát követően a Német Olimpiai Bizottság közleményében úgy fogalmazott:

"Nem lehet szavakkal leírni, mit érzünk az elvesztése után. Az elhunyt sportoló a 2004-es athéni olimpián kenu kettesben ezüstérmet nyert."

Végtagok nélkül mászott fel a közel 5 ezer méter magas alpesi csúcsrahttp://www.life.hu/drlife/20160818-a-ferfi-vegtagok-nelkul-is-meghoditotta-a-4478-meter-magas-alpesi-csucsot.htmlA 47 éves Jamie Andrew síel, fut, és hegyet mászik, mindezt úgy, hogy egy 17 éve történt baleset miatt lábait térden alul, karjait pedig a könyöke alatt kellett amputálni. Dr. LifeOrigoKómába esett a riporternő, aki Londonból egészen Rióig biciklizetthttp://www.life.hu/drlife/20160818-komaba-esett-a-riporterno-aki-londonbol-egeszen-rioig-biciklizett.htmlCharlie Webster, a Sky Sports riporternője Londonból bringázott el Rio de Janeiróba, ott azonban az olimpia megnyitója alatt rosszul lett. Jelenleg is kómában fekszik. Dr. LifeOrigoAz ajakfeltöltés rabja lett a harcsaszájú nőhttp://www.life.hu/drlife/20160817-elkepeszto-az-ajakfeltoltes-rabja-lett-a-harcsaszaju-no.htmlTalán Maria Geronazzo óta nem láttunk olyan nagyszájú nőt, mint amilyen a 30 éves Alia Byrne. A kétgyermekes édesanya élete első ajakfeltöltését a 29. születésnapjára kapta és állítása szerint azóta nem tud leállni. Dr. LifeThinkstockVégre visszatért! Kulka János ismét remek formában vanhttp://www.life.hu/drlife/20160817-kulka-janos-nagyon-jo-formaban-van.htmlEgy ország aggódott Kulka Jánosért, amikor néhány hónappal ezelőtt stroke miatt került kórházba. Sokan attól tartottak, ha túl is éli ,akkor sem lesz már olyan állapotban, hogy színpadra tudjon állni, ám a színészt ennél erősebb fából faragták: a színész a hétvégét a családjával töltötte, és láthatóan remekül érzi magát. Dr. Life--Alig féléves koraszülöttet élesztettek újra a mentősökhttp://www.life.hu/drlife/20160726-alig-6-honapos-koraszulottet-elesztettek-ujra-a-mentosok.htmlEgy 24 és fél hetes terhes kismama görcsölni kezdett, majd világra hozta koraszülött gyermekét. A helyszínre érkező mentősöknek már életet kellett menteni. Dr. Life--Balaton Sound: megszólalt az egyik fellépő öltözőjében talált lányhttp://www.life.hu/drlife/20160713-balaton-sound-egyik-aldozata-elmondta-hogy-mi-tortent.htmlAz öltözőben talált lányok már jobban vannak, és nagyon bántja őket, hogy többen is azt hiszik, hogy könnyűvérű kis cafkák. Az egyikük megszólalt az üggyel kapcsolatban. Dr. LifeFotó: Adrián Zoltán - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.