Azt hiszed, fiatal vagy még hozzá? Tévhitek az egyik leggyakoribb szívbetegségről

Forrás: Tumblr -
betegség szívderítő hipertónia tévhitek magas vérnyomás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Összefügg a fejfájás és a hipertónia? Rossz hatással van a testmozgás a magas vérnyomásra? Számos tévhit kering a hipertóniáról – ezeket járjuk most körül.

Nem fáj a fejem, ezért nem lehet magas a vérnyomásom

Forrás: Dreamstime

Tény, hogy ezek a gyakori orrvérzés, a rossz közérzet és a remegés mellett gyakran előfordulnak a betegség során,

ám nem ritka az sem, hogy semmilyen panasz nem hívja fel rá a figyelmet, csupán vérnyomásmérés során veszi észre az illető, hogy magasabbak az értékei.

Még fiatal vagyok a hipertóniához

Igaz, hogy a hipertónia általában a 60 év felettieket sújtja, ám ugyanúgy előfordulhat fiatalabbaknál, sőt gyerekeknél is!

A stressz, a túlsúly, a mozgáshiány, az egészségtelen étkezés ugyanis mind elősegítik a magas vérnyomás kialakulását, ezért a 60 év alattiak is kénytelenek orvoshoz fordulni.

Ráadásul kutatások szerint bizonyos esetekben már az úgynevezett prehipertóniát is kezelni szükséges!

Forrás: Tumblr

A testmozgás csak feljebb viszi a vérnyomásom

Sokan nem mernek magas vérnyomással mozogni, mivel attól tartanak, hogy a sportolás még inkább megemeli az értékeket. Ez viszont a legrosszabb, amit egy hipertóniás beteg elkövethet, ugyanis a testmozgás nem csupán a betegség kialakulását elősegítő túlsúlytól szabadít meg, de

a rendszeres laza testmozgás csökkenti is a vérnyomást, és megakadályozza az állapot romlását.

Nem ezek az egyedüli tévhitek a magas vérnyomással kapcsolatban. Még több megdöbbentő infóért kattints a Szívderítő.hu oldalára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.