Te is stresszevő vagy? Így tehetsz ellene

Forrás: Giphy -
stresszevő szívderítő feszültség szorongás stressz táplálkozás egészséges életmód stresszevés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kis csokoládé, mielőtt nekilátunk dolgozni, egy habos sütemény az értekezletet követően, egy finom pizza egy nehéz nap után, mert megérdemeljük? A stresszevők nyomás vagy feszült élethelyzet hatására hihetetlen mennyiségű élelmiszert képesek elfogyasztani. De hogyan lehet elejét venni ennek a rossz beidegződésnek?

Rossz hír a főnöktől, határidős munka, beteg a gyerek – mindennapi bosszúságok és nehézségek, amelyek stresszt okozhatnak. Vannak, akik a helyén tudják kezelni ezeket a helyzeteket is,

egyesek azonban az evésbe menekülve igyekeznek feldolgozni az őket ért feszültséget.

Őket nevezzük stresszevőknek.

Forrás: Giphy

Mi miatt stresszelsz?

A stresszevés megszüntetésének első lépése, hogy az illető megtanulja megfelelően kezelni a stresszt. Az evés soha nem megoldás a feszültség levezetésére, helyette fel kell ismerni és tudatosítani kell azt, hogy mi váltja ki az adott érzést.

Sokszor például egy beszélgetés is segíthet felismerni a probléma gyökerét,

ezután pedig akár szakértővel, akár saját maga által meg tudja rá találni a megoldást.

Még több hasznos tippért kattints a Szívderítő.hu oldalára!

A nőknek jobban fáj, mint a férfiaknakhttp://www.life.hu/drlife/20160825-a-noknek-jobban-faj-mint-a-ferfiaknak-ha-betegek.htmlAz orvosi irodalomban is számtalan nyoma van annak, hogy a gyengébbik nem tagjai jóval intenzívebben élik meg a fájdalmat egyes betegségek során, mint a férfiak. Egy friss kutatás pedig nemrég bebizonyította ennek igazát. Dr. LifeOrigoSelena Gomez visszavonul – Rejtélyes betegsége miatt tart szünetet az énekesnőhttp://www.life.hu/drlife/20160905-selena-gomez-enekesno-lupus-betegsege-maitt-visszavonult-egy-idore.htmlA világ egyik leghíresebb énekesnője a napokban jelentette be, hogy szünetet fog tartani karrierjében. Selena Gomeznél ugyanis néhány évvel ezelőtt állapítottak meg egy rejtélyes, ám nagyon alattomos betegséget, a lupust, ami miatt depresszióval, szorongásokkal és pánikrohamokkal is küzd. De mi is ez a betegség, ami miatt a mindössze 24 éves sztárnak vissza kell vonulnia egy időre? Dr. Life--Egy rejtélyes betegség, ami a magzat és a kismama életébe is kerülhethttp://www.life.hu/drlife/20160825-a-hellp-szindroma-a-kismama-es-a-magzat-eletet-is-veszelyezteti.htmlSajnos a várandósság során is felléphetnek olyan állapotok, amelyek veszélyeztetik az édesanya és a baba egészségét. Az egyik ilyen kórkép az úgynevezett HELLP szindróma, amelyről manapság egyre többet lehet hallani. Dr. LifeOrigoAz internetes pornó teszi impotenssé a mai kor fiatal férfijait?http://www.life.hu/drlife/20160823-az-internetes-porno-impotensse-teszi-a-fiatal-ferfiakat.htmlEgy frissen lehozott tanulmány szerint egyre több fiatal férfi fordul orvosához merevedési gondok miatt. A szakértő szerint ezekben az esetekben ritkán van szó fizikai okokról, sokkal inkább lelki eredetű a probléma, amelyről – a véleménye szerint – az online elérhető pornó tehet. De valóban ilyen egyszerű lenne? Dr. LifeOrigoMentális egészségedről árulkodhat a kedvenc Instagram-szűrődhttp://www.life.hu/drlife/20160823-az-instagramon-hasznalt-filter-vagy-szuro-a-mentalis-egeszsegedrol-arulkodhat.htmlA népszerű képmegosztó oldalra feltöltött fényképed sokkal többről is árulkodhat, mint gondolnád. A kutatók szerint akár a depresszió kiszűrésére is alkalmasak lehetnek az Instagramon közzétett fotóidhoz felhasznált filterek. Dr. LifeOrigoMigrén, mellrák és depresszió – Milyen betegségeket örökölhet a nő?http://www.life.hu/drlife/20160816-milyen-betegsegeket-orokolhet-a-no-az-edesanyjatol.htmlKorábban azt gondolták, hogy az étrend, különösen a sok hús fogyasztása nagyobb befolyással bír, mint a genetika, egy nemrég készült kutatás szerint egy lány esetében a menstruáció kezdete nagyban függ attól, mikor jött meg az édesanyja első menzesze. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.