Egy kis csokoládé, mielőtt nekilátunk dolgozni, egy habos sütemény az értekezletet követően, egy finom pizza egy nehéz nap után, mert megérdemeljük? A stresszevők nyomás vagy feszült élethelyzet hatására hihetetlen mennyiségű élelmiszert képesek elfogyasztani. De hogyan lehet elejét venni ennek a rossz beidegződésnek?

Rossz hír a főnöktől, határidős munka, beteg a gyerek – mindennapi bosszúságok és nehézségek, amelyek stresszt okozhatnak. Vannak, akik a helyén tudják kezelni ezeket a helyzeteket is, egyesek azonban az evésbe menekülve igyekeznek feldolgozni az őket ért feszültséget.  Őket nevezzük stresszevőknek.

Forrás: Giphy

Mi miatt stresszelsz?

A stresszevés megszüntetésének első lépése, hogy az illető megtanulja megfelelően kezelni a stresszt. Az evés soha nem megoldás a feszültség levezetésére, helyette fel kell ismerni és tudatosítani kell azt, hogy mi váltja ki az adott érzést.

Sokszor például egy beszélgetés is segíthet felismerni a probléma gyökerét,  ezután pedig akár szakértővel, akár saját maga által meg tudja rá találni a megoldást.

Még több hasznos tippért kattints a Szívderítő.hu oldalára!