Csúfolták súlya miatt, ezért brutális diétába kezdett 13 évesen Margherita Barbieri. Egy nap mindössze 140 kalóriát vett magához, anorexiával küzdött. Saját módszerével azonban sikerült meggyógyulnia a betegségből. 18 évesen már 51 kilós és boldogabb, mint valaha.

Sok kislány álma, hogy balett-táncos lesz. Ezzel Margherita Barbieri sem volt másként. A balettiskolában társai kicsúfolták "vastag" combjai miatt, majd az egyik heti értékelés során tanárai azt mondták, testalkata nem megfelelő a tánchoz. A tinédzser teljesen összetört.
Margherita elhatározta, hogy lefogy és drasztikus diétába kezdett, hogy megfeleljen az elvárásoknak. A tinédzser mindössze 140 kalóriát vett magához mindennap. Gyakran nem evett, és két napig élt egy tál zabkásán - írja a Daily Mail.A fiatal 12 hónap alatt 25 kilót fogyott és súlyos anorexiával küzdött. 

Forrás: Instagram/margibarbieri

Az anorexiás tinédzser betegsége leküzdésére kifejlesztetett egy módszert, amivel fokozatosan visszanyerte az elvesztett kilókat és kigyógyult a súlyos betegségből. Létrehozott egy több mint 200 élelmiszerből álló listát, amelyen olyan ételek szerepeltek, amiktől a betegsége alatt ő is irtózott (például: vaj vagy csokoládé) és elkezdte beépíteni a kalóriadús ételeket az étkezésébe. Fokozatosan, minden nap kipipálta azokat az ételeket, amiket megevett és minden kóstoló után megengedte magának, hogy egyen belőlük. Margherita a lapnak elmondta: "Mikor 25 kilót fogytam egy évben, eljutottam arra pontra, hogy azt mondták, a terápiához is túl sovány vagyok, elkezdtem gyűlölni magam. Tudtam, hogy változtatnom kell.

Forrás: Instagram/margibarbieri

Összeállítottam a listát és elkezdtem minden ételt szép sorban kipipálni és lassan elkezdtek felkúszni rám a kilók. Közben elkezdtem tisztelni és megszeretni a saját testemet." (...) "A felépülés volt életem legnehezebb feladata." Margherita már 51 kilogramm és egészségesebbnek érzi magát, mint valaha. Most az a célja, hogy felhívja a figyelmet az anorexiára a színészek és a táncosok világában, és segítsen a fiatal nőknek leküzdeni ezt a szörnyű betegséget. "Még mindig imádom a balettet, de ott hatalmas a nyomás, ezért úgy döntöttem, hogy maradok a táncnál, de más műfajban folytatom."