Zalatnay Cini lánya retteg édesanyja elvesztésétől

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
betegség Zalatnay Sarolta Niki rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg megpróbáltatáson van túl Zalatnay Sarolta, de mind közül a legnehezebb az volt, amikor rákot diagnosztizáltak nála. Az énekesnő küzdött, hogy meggyógyuljon, de egy ilyen betegség nagyon legyengíti az embert, hiába veszik észre időben. Lánya, Niki is rettegett, hogy talán végleg elveszíti édesanyját.

Hiába járt rendszeresen orvosi szűrésekre Zalatnay Cini, a betegség mégis kialakult nála. Szerencséje azonban pontosan az, hogy nem hanyagolta el a vizsgálatokat, ugyanis így időben észre tudták venni a bajt, és gyorsan be tudtak avatkozni. A petefészkén alakult ki a rosszindulatú daganat, amit szinte rögtön eltávolítottak az orvosok, de a megpróbáltatásoknak itt még nem ért vége.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Kemény kemoterápiás kezelésekre kellett járnia, lánya pedig rettegett, hogy talán örökre elveszíti édesanyját.

"Nem tagadom, nagyon megijedtem.

Nagyon gyenge volt az immunrendszere, főleg a kezelések miatt, de ezt idővel rendbe lehet hozni " - idézi a Blikk Niki Zalatnay Cini, a mamám című könyvét. Az énekesnőnek a börtönbüntetés és a pénzhiány sem okozott ekkora lelki terhet, de ő végig azért küzdött, hogy meggyógyuljon, bár a rák még mindig bármikor kiújulhat.

"Sajnos az ördög soha nem alszik.

Azok az emberek, akik már megküzdöttek ezzel a gyilkos kórral, köztük én is, nem késlekednénk, azonnal cselekednénk, ha tudnánk, életmentő lehet egy azonnali, drasztikus beavatkozás, mint akár egy szükséges mellamputáció Angelina Jolie-nál. Felvállalom, hogy bizony én is átestem nőgyógyászati műtéten, én sem menekültem meg a rák elől" - nyilatkozta annak idején az énekesnő az Új Ásznak. Hozzátette, a szülei is rákban haltak meg, így neki is megvolt rá a hajlama, de a lelki terhek is közre játszottak abban, hogy kialakult nála a betegség.

"Nálam az utolsó házasságomban sérült a nőiségem. Nagy életmódváltozást nem tudtam véghez vinni,

hiszen soha nem dohányoztam, nem ittam és mindig sportoltam. A stresszt nem tudtam kizárni az életemből, hiszen a műtétem után két évvel kellett bevonulnom a börtönbe. Nem törődtem bele a betegségbe, harcoltam, hogy meggyógyuljak" - mondta az énekesnő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.