Botrány! Húsevő baktériummal fertőztek meg egy idős asszonyt

Forrás: Thinkstock -
betegség húsevő baktérium idős kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idős asszony a kórházban kapta el a kórt, méghozzá az egyik betegtársától. A család szerint súlyos gondatlanság történt. 

Anna néni lábát érszűkülettel műtötték a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórházban. A 68 éves asszony jól viselte a beavatkozást, ám az utána következő kezelés mindent elrontott. A nő gyermeke, Tibor a Borsnak elmondta: édesanyja egy kétszemélyes kórterembe került a műtét után, ahol valószínűleg nem volt megfelelő a szoba higiéniája.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

"A műtét után nem egy külön szobában, hanem egy kétszemélyes kórteremben helyezték el, majd pár nappal később hazaengedték. De hamarosan nagyon leromlott az állapota, óriási fájdalmai voltak. Visszavittük, a következő napokban többször is megoperálták.

Végül azt mondták: komoly a baj, így le kell vágni térd felett a bal lábát.

Borzalmas állapotok uralkodtak, a kórházi személyzet egy része pedig rettentően lekezelően viselkedett velük. Édesanyámat ráadásul a műtét alatt meglopták. Ezért hazavitettem a mosonmagyaróvári Karolina Kórházba, ahol már több mint nyolcvan napja fekszik.

Addig semmilyen konkrét diagnózist nem mondtak, ott közölték: húsevő baktérium támadta meg a lábát."

Mint később Tibor megtudta, édesanyját a műtét után egy MRSA-fertőzött asszonnyal tették egy szobába, aki hamarosan bele is halt a kórba. "Döbbenetes, hogy erre nem figyeltek. Gyakorlatilag hagyták, hogy megfertőződjön. Mostanra borzalmas állapotba került. A kislányom és az édesapám is járt nála, ők is könnyen elkaphatták volna. Apám súlyos beteg, emiatt el is tiltották a látogatástól, amit nagyon nehezen visel" – tette hozzá a férfi, aki most jogi lépéseket fontolgat.

Suhajda Dániel: „Végig ott voltam a kislányom születésénél”http://www.life.hu/drlife/20161019-suhajda-daniel-szinesz-a-joba-rosszban-szinesze-vegig-ott-volt-kislanya-szuletesenel.htmlA Jóban Rosszban sztárjának nemrég született meg második gyermeke, akinek világrajövetelét az elejétől végigasszisztálta. Dr. Life--Ezt árulják el rólad az ujjaid! Kezeket elő, teszteld!http://www.life.hu/drlife/20161022-a-mutato-es-a-gyurusujj-osszehasonlitasabol-kiderul-hogy-hajlamosak-vagyunk-e-a-szorongasra-a.htmlA mutató- és a gyűrűsujj összehasonlításából kiderül, hogy hajlamosak vagyunk-e a szorongásra, a depresszióra, vagy éppen jó sportoló válna-e belőlünk - állítják egyes idegtudósok. Dr. Life--A ráktól szenvedő férfi az eutanáziát választotta - Videóhttp://www.life.hu/drlife/20161021-megrazo-video-az-eutanaziarol-igy-hunyt-el-egy-csontrakos-ferfi.htmlCsaládtagjai körében hunyt el Max Bromson, akit 2012-ben diagnosztizáltak csontrákkal. A férfi sokáig szenvedett, mielőtt úgy döntött, az eutanáziát választja. Saját maga vette be a gyógyszert, szerettei pedig az utolsó pillanatig ott voltak vele, hogy támogassák. Dr. LifeOrigoPéter Szabó Szilvi fájdalomcsillapítás nélkül akar szülnihttp://www.life.hu/drlife/20161020-peter-szabo-szilvi-osanya-fajdalomcsillapitas-nelkul-akar-szulni.htmlElső gyermekét várja Péter Szabó Szilvia, aki elérkezettnek látta az időt, hogy visszavonulót fújjon. Eddig a színpadon volt, de ezentúl egy darabig csak kislányának fog énekelni. Szilvi saját bevallása szerint ősanya típus, és szeretné megélni a szülést minden érzésével együtt. Dr. Life--Ábel Anita komoly betegsége ellenére is dolgozotthttp://www.life.hu/drlife/20161019-abel-anita-lazasan-es-betegen-is-dolgozott.htmlÁbel Anitát már több műsorban is láthatják a nézők, mióta átigazolt a TV2-höz, a műsorvezető pedig igyekszik is helytállni az új feladatokban. Annyira elhivatott, hogy még komoly betegsége ellenére is dolgozott! Dr. LifeOrigoFlakonnal szexelt a férfi, le kellett vágni a péniszét (18+)http://www.life.hu/drlife/20161018-flakonnal-szexelt-a-ferfi-beszorult-a-penisze-le-kellett-vagni.htmlAmputálni kellett az 50 éves férfi hímvesszőjét, ugyanis partner híján egy flakonnal folytatott szexuális aktust. A hímtag azonban beszorult az üvegbe. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.