"Mostanra már nyomoréknak kellene lennem" - A Parkinson-kórról mesét Michael J. Fox

betegség Michael J. Fox parkinson-kór Dr. Life
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világhírű színész 25 éve küzd a betegséggel, nemrég pedig őszintén mesélt a Parkinson-kórról egy vele készült interjúban. 

A színésznél 1991-ben diagnosztizálták a nagyon komoly idegrendszeri elváltozásokat, ezt azonban csak 7 évvel később hozta nyilvánosságra. Michael J. Fox nem hagyta, hogy tönkretegye az életét a Parkinson-kór: 29 éves volt, amikor az ovosa azt mondta neki, még nagyjából 10 évet fog tudni dolgozni. Ennek már 25 éve, most pedig az 55 éves világsztár mesélt is betegségéről a Haute Living magazinban.

Forrás: Haute Living

A színész évekkel ezelőtt létrehozta alapítványát, és dollármilliókat adományozott a betegséggel kapcsolatos kutatásokra. Nemrég pedig ő maga fedezett fel egy gyógymódot, ami megoldást nyújt az állandó remegésre, ez pedig a meditáció.

Gyakorlatilag az egyetlen időszak a napban, amikor nincs rajtam ez a kényszeres mozgás, az az, amikor alszom. A meditáció is hasonló állapot számomra.

Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.