Saját férjére lett allergiás az asszony

Forrás: Dreamstime -
házasság allergia Dr. Life
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg néhanapján sok nő érzi azt, hogy allergiás a párjára, egy minnesotai asszony azonban nem csak képzelte az allergiát...

A megdöbbentő történetről a Foxnews számol be. A minnesotai nőnek a férjétől elválasztva kell élnie, más biztonságos lehetőséget nem találtak az orvosok. A dolog ott kezdődött, hogy a nőnek rémes tünetei lettek férje jelenlétében, az orvosok azonban eleinte nem tudtak vele mit kezdeni.

Végül azonban kiderült, hogy az asszony, Johanna MCAS-ben, vagyis hízósejt-aktivációs szindrómában szenved: ezt azt jelenti, hogy a testében lévő hízósejtjeinek a feladata lenne, hogy a vegyi anyagokat a megfelelő időben engedje ki, hogy szabályozza az immunrendszer reakcióit. A nő teste azonban rossz időben teszi ezt a rossz helyen, sajnos ezért lehetséges, hogy így reagál férje jelenlétére.

Saját férjére lett allergiás az asszony - Illusztráció Forrás: Dreamstime

Dr. Lawrence Afrin hematológiai és onkológiai professzor szerint ez a betegség több helyen okozhat gyulladást a szervezetben - szerinte

a népességnek akár a 15%-a is szenvedhet hasonló megbetegedésben,

de a komplex tünetegyüttes miatt nem ismerik fel, és gyakran félrekezelik. Johanna esete azért is egyedi, mert rajta a gyógyszerek sem segítettek, ezért el kellett költözniük egy helyi párhoz - ők négy gyerekükkel együtt befogadták és segítik őket.

Élni sem tudnak együtt: a ház felső szintén egy légmentesen zárható szobát építettek ki,

ha pedig dolguk lenne egymással, a férjnek orvosi maszkot kell viselnie. A férjet azonban ez nem rettenti el attól, hogy a feleségével legyen - válni nem akar.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.