Depressziójáról vallott a kőkemény Dwayne Johnson

Forrás: Instagram/therock -
betegség depresszió Dwayne Johnson
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Sziklaként is becézett sztárról nehéz elképzelni, hogy volt idő, amikor depresszióval küzdött;  ő maga vallott sötét időszakáról. Hiába ő Hollywood egyik legsikeresebb és legszexisebb férfija, neki is jutottak kudarcok az életben.

Dwayne "The Rock" Johnson nem először beszél arról, hogy depresszióval küzdött. Azért is mer vallani erről a komoly betegségéről, mert sok embernek adhat erőt a története. Ez be is igazolódott a minap, amikor az egyik rajongója Twitteren mondott köszönetet neki bátorságáért. A fiú azt írta, az segített neki leküzdenie depresszióját, hogy tudta, Dwayne is átesett ezen, és hatalmas sztár lett belőle.

Depressziójáról vallott a kőkemény Dwayne Johnson Forrás: Instagram/therock

A színész természetesen tovább bíztatta a fiút, és elmondta a férfiak általában túl büszkék ahhoz, hogy felvállalják betegségüket. „Többször is megküzdöttem a bestiával.

Mi, férfiak túl büszkék vagyunk ahhoz, hogy segítséget kérjünk. De emeld fel a hangod, keress segítséget,

és sosem maradsz magadra. Egyszer még találkozunk a csúcson" - írta a sztár, aki először Oprah Winfrey sorozatában nyílt meg őszintén depressziójával kapcsolatban. Azt mondta, akkor nagy szüksége lett volna a támogatásra.

"Bárcsak lett volna akkor mellettem valaki, aki azt mondja nekem, hogy minden rendben lesz.

Úgy érzed, mintha egyedül lennél. Csak te. A saját kis buborékodban. De fontos, hogy megőrizd a hited: a hitet abban, hogy ha túljutsz a fájdalmon, akkor valami jó vár rád" - mondta akkor a többi között Dwayne "The Rock" Johnson, akit idén a legszexisebb férfinak választottak. A pankrátorból lett színész 23 évesen esett át egy depressziós időszakon. Akkor tették ki a focicsapatból, ő pedig a szüleivel élt egy apró lakásban, ami miatt teljesen kikészült. Ő azonban nem adta fel: pankrátor lett belőle, ami meghozta számára a várt sikert.

Miért nem kér segítséget a férfi, ha a mentális egészségéről van szó?

A férfi mindent megold, megjavít és elsimít, ám ha a mentális egészségéről van szó, mintha megakadna – egy friss kutatás eredménye szerint ugyanis hiába vannak tisztában azzal, hogy gond van, a nőkkel ellentétben inkább nem fordulnak vele szakértőhöz. Mindeközben a statisztikák szerint még mindig az erősebbik nem tagjai követnek el több öngyilkosságot. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.