Szárnyra keltek bizonyos hírek, melyek szerint Kulka János tavasztól újra látható lesz a Katona József Színház színpadán.

2016 első felében kapott stroke-ot a híres színész, melynek következtében az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetbe került. A lábadozás hosszú idő, ezt a színház dolgozói is tudják, ezért minden támogatást és türelmet megadnak Kulka számára. A társulat az évad elején közleményben elmondta, hogy a művész már csak a következő évad szerepeiben lesz látható.

Kulka János állapota javul, de még nem áll színpadra.Fotó: Dobos Tamás/kulkajanos.hu

Ám ennek ellenére néhány nappal ezelőtt egy napilap arról írt, hogy az 58 éves színész tavasszal visszatér a színházba, ami sajnos egy megtévesztő hír, melyet a teátrum egy újabb közleményben cáfolt. A színész állapota szerencsére rohamosan javul, de ettől még nyugalomra van szüksége és pihenésre.

"A Katona József Színház ezúton tájékoztatja nézőit, a sajtó munkatársait és az olvasókat, hogy az egyik bulvárlapban november 19-én megjelent információ, amely szerint Kulka János már az idei évadban visszatér a színpadra, minden valóságalapot nélkülöz. A "hírt" sok más sajtóorgánum, az információk hitelességének ellenőrzése nélkül átvette, így az széles körben gyorsan elterjedhetett.

Továbbra is az évad elején kiadott közleményünk érvényes, melyben bejelentettük, hogy Kulka János az idei évadban már nem veszi vissza szerepeit, hogy kizárólag a pihenésre és a gyógyulásra koncentrálhasson. Kulka János és családja nevében kérjük az újságírókat, hogy a művész nyugalmára való tekintettel kizárólag a Katona József Színház vagy a család által kiadott közleményeket tekintsék Kulka Jánossal kapcsolatban hiteles forrásnak!"írta meg a Pótszékfoglaló.hu