A 11 éves kisfiú szörnyű bőrelváltozásban szenved: a legkisebb érintéstől is leválik bőre a testéről. A gyógyíthatatlan genetikai rendellenesség miatt tolószékben ül a gyermek és egész testét gézlapokkal kell betekerni.

Szinte papírvékony a bőre a 11 éves kisfiúnak egy szörnyű rendellenesség miatt. Egyetlen érintéstől leválhat vagy felhólyagosodhat a teste, betegsége ráadásul nagyban növeli a bőrrák kialakulásának kockázatát. Rhys Williams soha nem fog úgy élni, mint egy átlagos kisfiú, ugyanis egyelőre nincs gyógymód állapotára.

Rhys Williams bőre egyetlen érintéstől leválikForrás: NORTHFOTO

"Egyetlen érintéstől leesik vagy felhólyagosodik a bőre, az ujjai pedig hártyásak. Egyébként ő egy nagyon gondoskodó gyermek, mindig háttérbe szorítja a saját szükségleteit és folyamatosan mosolyog, nem számít, hogy valójában mennyire szenved" - mondta az édesanyja. Pedig a kisfiúnak tényleg óriási fájdalmai vannak, sokszor kap morfiumot, hogy el tudja viselni a mindennapi élettel járó nehézségeket. Az egész testét kötszerbe kell tekerni, a szülei pedig meg sem tudják ölelni, mert azzal csak szenvedést okoznának a gyermeküknek. Rhys Williams járni sem tud, mivel a súrlódástól leválna bőre a térdhajlatában, így tolószékbe kényszerült. Nem tud játszani a barátaival, szülinapi zsúrokra sem járhat, de még csak vásárolni sem mehet el szüleivel.

Meg sem ölelhetik beteg kisfiukatForrás: NORTHFOTO

A kisfiú ráadásul csak csövön keresztül ehet, és kizárólag pépes ételeket, mert a szilárd táplálék felsértené a nyelőcsövét. Rhys Williams tudja, hogy a hasonló betegségben szenvedő gyerekek nem élnek sokáig, ezért írt egy szívszorító bakancslistát: nyaralni akar, valamint a nővérét szeretné egy napra hercegnővé varázsolni - írja a Daily Mail.