Álmában sem gondolta volna Suzanne Burt, hogy a gyermeke életét veszélyezteti, valahányszor harap egy falatot az ananászból. Elég gyakran ette ezt a gyümölcsöt terhessége alatt, mert szerette és kívánta is. Ez azonban ahhoz vezetett, hogy kislány életveszélyes rendellenességgel jött a világra.

Folyamatosan ananászt evett a várandóssága alatt Suzanne Burt, aki imádta ennek az egzotikus gyümölcsnek az ízét. Azt azonban még csak nem is sejtette, mit okoz ezzel a gyermekének. Az anya saját magát hibáztatja a történtekért, ugyanis ananászmániája miatt nagyon veszélyes rendellenességgel látott napvilágot a gyermeke.

A sok ananász okozta kislánya betegségét - Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

Az orvosok megállapították, hogy Suzanne kislánya nem fejlődik rendesen az anyaméhben: belei ugyanis a testén kívül voltak. Nem tudható pontosan, hogy mi okozza ezt az állapotot, de gyakori azoknál az anyáknál, akik isznak, drogoznak, vagy sokat dohányoznak a terhesség alatt. Suzanne azonban egyik csoportba sem tartozott, mivel vegetáriánus és egészségfanatikus volt. Elhatározta azonban, hogy kideríti, mivel okozott ekkora gondot gyermekének. Az anya állítja, hogy az ananászra permetezett növényvédő szer, az atrazin okozta gyermekénél a rendellenességet.

Majdnem a gyermek életébe kerültForrás: AFP/Frederick Florin

A nő 8 héttel hamarabb hozta világra kislányát a betegség miatt, akire nagyon sok műtét várt. Napokig műanyag zacskóval védték a kisbaba testén kívül kifejlődött beleit, és nagyon sok megpróbáltatáson kellett keresztülmennie. Vérmérgezést is kapott, és volt olyan pillanat, amikor azt hitték, nem éli túl. Szerencsére már hazamehettek, a baba és a mama is jól van, de szeretné elérni, hogy betiltsák ennek a növényvédő szernek a használatát - írja a Daily Record