Intenzív osztályra került az a fiatal, akit súlyos agyhártyagyulladás miatt szállították kórházba. A 20 éves fiú állapota nagyon kritikus, egyelőre azt sem tudni, hogy életben marad-e.

Múlt héten egy fiatal gimnazista belehalt a súlyos agyhártyagyulladásba, most pedig egy újabb fiú került kórházba a fertőzés miatt. A 20 éves fiú állapota nagyon súlyos, az intenzív osztályon kezelik, de egyelőre nem tudni, hogy életben marad-e.

Agyhártyagyulladás miatt kezelnek egy fiatalt - Képünk illusztrációForrás: AFP/Science Photo Library

Az is kérdés, hogy ha túléli a fertőzést, lesznek-e maradandó károsodásai. Jelenleg még altatásban van a fiú, és lélegeztetik is az Egyesített Szent István és Szent László Kórház intenzív osztályán. Az osztályvezető főorvos az M1 aktuális csatorna hétfő esti híradójában elmondta, még mindig zajlik a beteg szervezetében a gyulladásos folyamat, de azt sajnos nem tudni, mikor és milyen irányba fog változni az állapota.

Ha ezeket a tüneteket tapasztalod, azonnal fordulj orvoshoz
A fertőző agyhártyagyulladás tünetei közé tartozik a csillapíthatatlan fejfájás, folytonos hányinger és igen magas, 39-40 fokos láz. Ezek tapasztalása esetén rögtön orvoshoz kell fordulni.