Egy riasztó diagnózis, majd az azt követő műtét változtatta meg az RTL Klub egykori, 42 éves sztárjának, Batiz Andrásnak az életét.

"Kaptam egy érzéstelenítő injekciót a gerincembe, majd kicsíptek belőlem egy darabot. Ennyivel le is zárhattuk az ügyet, de a műtét rávilágított arra, hogy bár a saját sorsunk a mi kezünkben van, és tudatosan kell irányítanunk, a mi kezünket végeredményben az Isten tartja a sajátjában" -nyilatkozta az egykori tévés, aki a Blikknek vallott komoly sebészeti beavatkozásáról, amely ráébresztette arra, milyen fontosak számára a családja és a barátai.

Batiz András, az RTL Klub (Fókusz) egykori műsorvezetőjeForrás: [origo]

"Szerencsésnek mondhatom magam, mert a beavatkozásnak végül nagyobb volt a füstje, minta lángja - mondta Batiz, aki

a Pimaszúr átcuccol ma esti adásában 10 év után visszatér a képernyőre. Az RTL II műsorán Papp Gergőnek mutatja meg, milyen is az élete mostanság.

"Évtizedekig láncdohányos voltam és nem tudtam leszokni" - vallotta be Batiz, aki végül fia segítségével le tudta tenni a cigit. "Az ember eleinte arra koncentrál, hogy igazi társra találjon, majd ha megtalálta a szerelmét, akkor azon igyekszik, hogy ő hogy tud igazi társsá, majd apává válni. Amikor a fiam, Iván hét évesen rám nézett és azt mondta, hogy „Apa ne cigizz", akkor ez nagyobb hatással volt rám, mint bármilyen leszoktató kézikönyv. Dohányzás helyett azóta igyekszem minden nap futni, evezni a Dunán és egészségesen enni, amiben sokat segít a feleségem főztje is -nyilatkozta András, aki tíz évig nem szerepelt a képernyőn Batiz, de Papp Gergőnek hagyta, hogy „becuccoljon".

A közel egy évtizeden át az RTL Klub munkatársaként, majd kormányszóvivőként dolgozó Batiz ma büszke kétgyermekes apukaként és szerető férjként él feleségével, Krisztinával csepeli házukban. Emellett pedig saját cégében dolgozik kommunikációs trénerként.

Batiz AndrásForrás: PLAYBOY

"Miután otthagytam a hivatali állásom, szükségem volt olyan munkára, amivel el tudom tartani a családom. 2007-ben elindítottam saját vállalkozásom, és mára elmondhatjuk, hogy Londontól Dubajig, Moszkvától Kairóig 18 országban tartottunk képzéseket üzletembereknek és politikusoknak. Úgy is fogalmazhatnék, hogy élsportolóból személyi edző lettem, abban segítek másoknak, hogy hogyan tudnak még a legkiélezettebb helyzetekben is felszabadultan, meggyőzően kommunikálni - magyarázta Batiz.