Durva: Kifordult szervekkel született egy kislány

Forrás: Thinkstock -
betegség Születés kisbaba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlen milyen rendellenességgel látott napvilágot a kislány, de hosszú küzdelmek árán végül sikerült megmenteni az életét. 

Clare Rowe és férje már 15 hónapja próbálkoztak a családalapítással, de sosem sikerült teherbe esni. Már majdnem feladták, mikor végre Clare teherbe esett

Azonban a várandósság 12. hetében kiderült, hogy a magzat nem fog életben maradni.

"Emlékszem a pillanatra, mikor közölték, hogy a kisbabánk nem összeegyeztethető az élettel" - írta meg a DailyMail.

Minden egyes vizsgálat alkalmával feltették nekik a kérdést, hogy biztosan nem akarják-e megszakítani a terhességet, de ők kitartottak születendő gyermekük mellett. Végül 2016. júliusában megérkezett Azalea Rowe.

A kicsi komoly rendellenességgel érkezett a világra: nem fejlődtek ki a gyermek hasizmai, aminek következtében a belső szerveinek egy része a köldökzsinórba terjedt ki. A megnagyobbodott köldökzsinór így egy fajta védőhártyát képezett a szervek köré, de ettől függetlenül a baba testén kívül helyezkedtek el.

Orvosi segítséggel helyre tudták állítani a kicsi állapotát (képünk illusztráció) Forrás: Thinkstock

Azalea első néhány hete szívszorító volt. A szülőknek végig kellett nézniük, ahogy gyermekük éhezik és sír, de nem tehettek semmit. Élete első 4 napjában nem kapott enni, később pedig azzal küzdöttek, hogy nem emésztette meg az anyatejet. 3 hetes korában sikerült először természetes úton táplálkoznia a kislánynak.

A következő 6 hónap rengeteg aggodalommal telt, de Azalea a vártnál is gyorsabban fejlődött, így orvosi segítséggel helyre tudták állítani a kicsi állapotát. Azóta olyan életet él, mint bármelyik másik egészséges kisgyerek. A család végre megnyugodhat, mert a baba állapota végre stabil és kielégítő.

Nem Azalea az egyetlen csodagyerek: január elején egy olyan kisbaba született, akinek két anyja és egy apja van.

Orvosi műhiba miatt lett torz egy nő: Évekig nem ment utcára http://www.life.hu/drlife/20170119-orvosi-muhiba-miatt-valt-torzza-egy-no.htmlAz 54 éves nő egy kicsit fiatalítani szeretett volna az arcán, cserébe felismerhetetlenül torz lett. Dr. Life--Félrediagnosztizálták a férfit - Hamarosan meg fog halnihttp://www.life.hu/drlife/20170119-szorulasnak-hittek-a-rakot-emiatt-haldoklik-a-ferfi.htmlElképesztő, de szorulásnak nézték a férfi kezdődő rákját. Emiatt már csak néhány hónap maradt hátra a 29 éves édesapa életéből. Dr. Life--Rohammentő vitte kórházba Pintér Tibor szerelméthttp://www.life.hu/drlife/20170120-pinter-tibor-szerelme-acs-beatrix-rohamot-kapott-korhaz.htmlPintér Tibor néhány hónapja alkot egy párt kedvesével, Ács Beatrixszal. Az ifjú szerelmesek már az összeköltözésen és a családi bemutatkozáson is túlvannak. Rózsaszín ködben úszva kellene megélniük szerelmük kezdeti időszakát, ám egy alattomos kór beárnyékolja mindennapjaikat: Bea bármikor rohamot kaphat. Dr. LifeOrigoValóban csak az étrenden múlik a rák?http://www.life.hu/drlife/20170117-ime-a-gyogyulast-igero-rakellenes-etrendekrol-az-igazsag.htmlAz internet a lehetőségek tárháza: az itt fellelhető írások nagy része soha nem hallott gyógymódokat kínál az egyszerű ember számára is, és mielőbbi felépülést és egészséget ígér azoknak, akik bármire képesek lennének, hogy megmentsék maguk vagy szerettük életét. A nagy gond mindezzel az, ha a beteg elhiszi, hogy csakis ez, jelen esetben az étrend segíthet, az orvosi utasításokat és javallatokat pedig figyelmen kívül hagyja. Dr. LifeAFPA bőrkanapén túl: terápiás kezelések a filmvásznonhttp://www.life.hu/drlife/20170117-pszichologiai-kezelesek-a-filmvasznon.htmlMégis milyen problémákkal járnak az emberek pszichológushoz? Mi történik egy ilyen kezelés során? És milyen bonyodalmak adódhatnak a terapeuta és a páciens kapcsolatából? Íme, hat film, amelyek nem csupán kikapcsolnak és szórakoztatnak, hanem mindeközben egy pszichológus munkájába és mindennapjaiba is bepillantást nyerhetsz. Dr. Life--Nem állhat színpadra Törőcsik Mari - Orvosai eltiltottákhttp://www.life.hu/drlife/20170118-nem-allhat-szinpadra-torocsik-mari-kivizsgalasokra-jar.htmlAhogy írtunk is róla, a Nemzeti Színház hírül adta, betegsége miatt elmaradnak Törőcsik Mari előadásai. A színésznő azt állítja, jól van, de orvosai tanácsára nem állhat most színpadra. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.