"A lúgosítók Bibliájának számító, „A pH-csoda" című könyv szerzője, a többször elítélt Robert Young most úgy fest, jó eséllyel a sitten fog savasodni pár évig" - írja blogján Dr. Novák Hunor, orvos, ahogy ő aposztrofálja magát, a "gyerekgyógyászat Csernus Imréje",  Young több mint 22 millió forintot csalt ki egy kliensétől, akit szódabikarbónával kezelt egy luxusintézményben, halál lett a vége.

Naima Houder-Mohammed mellrákos volt, Robert Young pedig elhitette vele, lúgosítással fog meggyógyulni. A lány egy „pH Csoda Farm" névre hallgató intézményben több mint 3 hónapot töltött el, ahol Robert Young főként intravénás szódabikarbónával kezelte, próbálta lúgosítani -  közölte a BBC, a hírt Novák Hunor lefordította, és közzé tette, hogy mások ne dőljenek be a lúgosítás "csodatévő erejének". Az orvos egyébként többször is hangsúlyozta, lúgosítás nem létezik. 

Forrás: Dreamstime

"A beteg lány hiteleket fölvéve, minden vagyonát felhasználva összesen körülbelül 77000 dollárt, azaz több mint 22 millió forintot fizetett ezért a kamuterápiáért a három hónap alatt. De nem csak pénzzel fizetett, hanem életével is, ugyanis állapota rohamosan romlott, és néhány hónapon belül, 27 évesen meghalt. Emiatt bírósági eljárás indult, és jó eséllyel el is ítélik Robert Youngot, három évet is kaphat" - írja Novák.  A "lúgosítás atyját" egyébként már többször elítélték, korábbi viselt dolgairól itt olvashatsz. A blogból az is kiderült, miért hisznek sokan a lúgosításban, mi köze a savasságnak a gyomorsavhoz, valamint azt is megtudhatod, az orvostudomány szerint a lúgosítás miért úgy hülyeség, ahogy van.