Sikeresen megműtötték a 10 éves faember-szindrómás kislányt

Forrás: Northfoto -
operáció betegség faember kislány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ő volt az első és eddig egyetlen faember-szindrómával élő kislány, de talán sikerül végleg megszabadulnia a betegség okozta kellemetlenségektől.

Shahana születése óta szenved a "faember-szindrómaként" eterjedt bőrbetegségtől. A 10 éves kislány gyógyítását egy orvosi teamre bízták, akik műtéti úton távolították el a lány bőrkinövéseit.

Shahana arcát többé nem borítják csúnya kinövések Forrás: Northfoto

Az operáció sikeresnek bizonyult, Shanana - akit térítésmentesen kezelnek a kórházban - pár héten belül már haza is térhet szülővárosába.

A kislány szerencsére eddig is szerető közegben élt Forrás: Northfoto

Az orvosok azonban további vizsgálatokat terveznek, hogy valóban bebizonyítsák az epidermodysplasia verruciformis nevű betegség jelenlétét Shanana szervezetében, ugyanis eddig csak férfiak fertőződtek meg a kórral, de más betegségek is okozhatnak ehhez hasonló tüneteket - írta meg a ChannelNewAsia.

Betegségek a filmvásznon: főszerepben a depresszióhttp://www.life.hu/drlife/20170207-betegsegek-a-filmvasznon-a-depresszio.htmlKorábban tabutémának számított, manapság azonban egyre többen folytatnak nyílt párbeszédet az egyik legsúlyosabb mentális népbetegségről, a depresszióról – köztük néhány megkapóan jó mozifilm is. Most összegyűjtöttük azokat, amelyek által bárki bepillantást nyerhet e betegség mélyebb rétegeibe is. Dr. LifeOrigoRohamot kapott L.L. Junior kisfia, Lacika - Kórházban ápoljákhttp://www.life.hu/drlife/20170208-rohamot-kapott-l-l-junior-kisfia-lacika-korhazban-apoljak.htmlKórházba került L.L. Junior kisfia, Lacika. Éjszaka kapott rohamot. Dr. Life--Hatvan kilós tumor távolítottak el egy férfi testéről - FOTÓhttp://www.life.hu/drlife/20170208-hatvan-kilos-tumor-tavolitottak-el-egy-ferfi-testerol-roger-logan.htmlAZ 57 éves Roger Logan hasa nagyon gyorsan nőtt elképesztő nagyságúra. Az orvosok azt állították, hogy nincsen semmi baja azon kívül, hogy kórósan kövér.Dr. LifeOrigo„Ha az ember görcsösen akarja a változást, sehova sem jut" – Interjú Szabó Rékávalhttp://www.life.hu/drlife/20170206-szabo-reka-a-valtozasrol-valtoztatasrol-es-ujjaszuletesrol-interju.htmlBőven túl vagyunk az új év kezdete körüli izgatottságon, a fogadalmak megszegésén, miközben a változás és a változtatás iránti igényünk még mindig tart. Létezik-e mindenkori újjászületés? Akár a téli fásultság kellős közepén? Erről beszélgettünk Szabó Rékával, a Tünet Együttes vezetőjével, akinek soron következő előadása kapcsán most nagyon is aktuális ez a téma. Dr. LifeOrigoBritney Spears húgát hibáztatják a kislánya sérüléseiérthttp://www.life.hu/drlife/20170207-jamie-lynn-spears-bune-miatt-kerult-korhazba-meddie.htmlJamie Lynn Spears meggondolatlanul viselkedett, és talán ez okozhatta a kislánya balesetét is... Dr. Life--Ritka rendellenességgel született a kislány: úgy nézett ki, mint egy porcelánbabahttp://www.life.hu/drlife/20170207-ritka-rendellenesseggel-szuletett-meg-a-kislany-porcelanbabanak-tunt.htmlProblémamentesen zajlott Emma Garside terhessége, ám amikor kislányuk megszületett, mégsem lehetett teljes a boldogságuk. Gyermekük olyan aprón jött a világra, ami még az orvosokat is megdöbbentette: inkább hasonlított egy porcelánbabára, mint egy valódi kislányra. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.