Hosszú évek teltek el, mire Kelly megtudta, hogy miért üldözi a gusztustalan halszag egész életében. 

Kelly Fidoe-White már tinikora óta orvoshoz jár, hogy kiderítse, miért van ilyen elviselhetetlen testszaga. Ahogy telt az idő, a brit nő egyre jobban el volt keseredve, minden praktikát kipróbált, mégsem enyhült visszataszító halszaga. Naponta többször átöltözött, akár négyszer is lezuhanyzott, de semmi nem használt.

Kelly Fidoe-White és a kollégáiForrás: NORTHFOTO/Thomas White / Barcroft Media/Thomas White / Barcroft Images

A munkahelyén éjszakai műszakba osztották be az ápolóként dolgozó nőt, hogy minél kevesebb emberrel érintkezzen.

"Volt, hogy tűzforró vízzel zuhanyoztam, és vörösre dörzsöltem a bőröm, hátha attól elmúlik a szag" – mesélte a beteg nő.

Egy éve nem fürdött a férfi, mégsem büdös
Egy férfi elhatározta, hogy az általános értelemben vett tisztálkodással felhagy, és inkább sajátos módszerrel gátolja meg a szagképződést. Olvass tovább...
Bármit megtett volna azért, hogy megtudja, miért különbözik a többiektőlForrás: NORTHFOTO/Thomas White / Barcroft Media/Thomas White / Barcroft Images

A 36 éves asszony végül 2015-ben megtudta, hogy egy úgynevezett trimetilaminuria nevű betegségben szenved, más néven halszagszindrómában, ennek köszönheti az elviselhetetlen szagot.

Ez egy genetikailag öröklődő anyagcserezavar, melynek következtében a szervezet képtelen lebontani a trimetilamin nevű vegyületet, ami ezért verejték, vizelet és lehelet formájában tud távozni a testből. Ennek köszönhető a halszag. 

Sajnos meggyógyítani nem lehet, szigorú diétával és antibiotikumos kezeléssel lehet csökkenteni a szag intenzitását. Kelly azonban ennek ellenére megtalálta élete párját, aki kitart mellette. 

Kelly és a férje, MichaelForrás: NORTHFOTO/Thomas White / Barcroft Media/Thomas White / Barcroft Images

"Mikor megismertem Kellyt, időnként rosszul lettem a szagától. Amikor összeköltöztünk, még időnként éreztem a testszagát, de egy idő után teljesen hozzászokott az orrom, és már fel sem tűnik" – mesélte a 45 éves férj a Daily Mailnek