Péntek este megérkezett a veronai buszbaleset hatodik sérültje a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Honvédkórházba péntek este - közölte az intézmény orvosigazgatója budapesti sajtótájékoztatóján.

Az 50 év körüli férfi gépi lélegeztetés mellett altatásban, nagyon súlyos koponya- és mellkasi sérülésekkel került a kórházba. A férfit repülővel hozták Ferihegyre, majd onnan mentőautóval az intézmény sürgősségi osztályára. Állapota a szállítás alatt végig stabil volt - mondta a honvédkórház orvosigazgatója.

Veronai buszbaleset: Hazahozták az utolsó sérültet isForrás: AFP/Handout

A férfit jelenleg vizsgálják, felépülésének megítélése a következő hetekben várható. Arról, hogy a férfi hova kerül - nagy valószínűséggel az intenzív osztályra -, a későbbiekben adnak tájékoztatást. Az orvosigazgató tájékoztatása szerint még három veronai sérültet ápolnak az intézményben, mindannyiukat égési sérülésekkel. A múlt héten hazaérkezett férfinek nagyon súlyos, de nem életveszélyes égési sérülései vannak, több műtétre volt már szüksége. Állapota stabil, a sérüléseihez képest kielégítő - ismertette.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A szerencsétlenségben tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.