Félrekezelték Majka és Dundika kisfiát, Olivért

Fotó: Polyák Attila/Origo -
Dundika Majka Olivér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kis Olivér ma már egy igazi vigyorbomba, de néhány hónapja megállás nélkül sírt. Szülei tudták, hogy valami nagy baj lehet, és félelmük beigazolódott. Már haza sem engedték őket a kórházból, de sajnos a tortúrájuk nem ért véget: félrekezelték a csöppséget.

Majka és Dundika nagyon nehéz hónapokon vannak túl, hiszen kisfiuk, Olivér beteg lett. A szülőknek nincs annál rosszabb, mint látni, hogy a gyermekük szenved, ez már önmagában is nagyon nehéz, de sajnos Majkáéknál fokozódtak a problémák. Dundika észrevette, hogy a kis Olivér megállás nélkül sír, és a füléhez kapkod, ezért elvitték a kórházba. Onnan már ki sem engedték őket, de sajnos Olivért félrekezelték.

Nagyon nehéz időszakon vannak túl Majkáék Fotó: Polyák Attila/Origo

„Megállás nélkül, még a karomban is keservesen sírt. Megfigyeltük, hogy folyton a füléhez kapkod, akkor már gondoltam, hogy nagyobb a baj, így bementünk a kórházba, ahol kiderült, kétoldali fülgyulladása volt.

Mivel nagyon kicsi, nem is engedtek minket haza,

bent maradtunk jó pár napig" – mesélte Dunika a Best Magazinnak. Az aggódó szülők mindent megtettek azért, hogy Olivér mihamarabb meggyógyuljon, de sajnos később félrekezelték a babát, így nagyon nehezen tudták megőrizni a hidegvérüket. A kisfiú állapota ugyanis nem javult, miután hazatértek a kórházból.

Néhány újabb vizsgálat után kiderült, Olivérnek súlyos tüdőgyulladása van.

"Akkor azt éreztem, nem bírom ki sírás nélkül. Magamat hibáztattam, hogy biztos nem öltöztettem fel elég melegen" – mondta Hajni, de itt még nincs vége. Az antibiotikumkúra után a kisfiúnak kiütései lettek. A szülők azt hitték, allergiás. "Akkor már annyira kétségbeestünk, hogy visszamentünk az első kórházba, és megmutattuk a másikban felállított diagnózist. Az orvosok azt mondták, értsük meg, Olinak nincs tüdőgyulladása, csak egy csúnya vírust szedett össze, amire végül megadták a megfelelő gyógyszert" – számolt be Hajni a megpróbáltatásaikról. Oli szerencsére ma már tünetmentes, de az anyuka még mindig folyton aggódik. "Nem kívánom senkinek az elmúlt hónapokat" – mondta az anyuka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.