Szívszorító: Rákbeteg hallgató utolsó kívánságát teljesítette a Semmelweis Egyetem

melanóma PhD
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különös kérés érkezett néhány hete a Semmelweis Egyetem Doktori Tanácsának elnökéhez. Orbán Csaba hallgató gyorsított eljárásban szerette volna megvédeni a PhD-disszertációját. Ritka az ilyen kérés, általában a halasztást szokták kérvényezni.

Orbán Csaba, a patológiai doktori iskola egészségtudományi program hallgatója előrehaladott melanómában szenvedett, ezért kérvényezte a gyorsított eljárást. Kérésének eleget tettek, pár nap alatt mindent megszerveztek. A tárgyalóban jelen voltak az oktatók, a hallgató szülei és kezelőorvosai. Sajnos Csaba már nem tudott beszélni, így írásban védte meg a disszertációját, amit a bizottság titkára olvasott fel.

Csaba kiváló munkát végzett, a bizottságnak könnyű dolga volt, summa cum laude minősítéssel javasolta a fokozat odaítélését az Egyetemi Doktori Tanácsnak. A Semmelweis Egyetem honlapján olvasható beszámoló szerint a döntés kihirdetése megrendítő volt.

Csaba a húsvét előtti napokban elhunyt, remélhetőleg békében.

Ritka betegségek a filmvásznonhttp://www.life.hu/drlife/20170411-ritka-betegsegekrol-szolo-filmek.htmlBetegnek lenni senki sem szeret – egy ritka, még az orvosok számára is rejtélyt jelentő kórkép azonban nem csupán az illető egészségét, hanem az egész életét megkeserítheti. Az alábbi filmek főszereplői ritka betegségeket hoznak közelebb a nézőkhöz, történetük pedig bárki számára példa lehet arra, hogy kitartással és elszántsággal bármit el lehet érni. Dr. Life--Fotó egy lányról pánikroham előtt és után http://www.life.hu/drlife/20170416-foto-a-lanyrol-panikroham-elott-es-utan.htmlA pánikrohamok nagyon sok ember életét keserítik meg. Így lehet vele az a fiatal nő is, aki előtte-utána fotón örökítette meg a betegséget. Dr. LifeOrigoÍgy kerüld el a húsvéti gyomorrontást!http://www.life.hu/drlife/20170416-igy-keruld-el-a-husveti-tulevest.htmlAhogy ünnepekkor általában, húsvétkor is hajlamosak vagyunk többet enni, mint általában. Íme, 4 jótanács, amit ha megfogadsz, pluszkilók és gyomorfájás nélkül vészeled át a terülj-terülj asztalkámat. Dr. Life--Így kerüld el a húsvéti gyomorrontást!http://www.life.hu/drlife/20170416-igy-keruld-el-a-husveti-tulevest.htmlAhogy ünnepekkor általában, húsvétkor is hajlamosak vagyunk többet enni, mint általában. Íme, 4 jótanács, amit ha megfogadsz, pluszkilók és gyomorfájás nélkül vészeled át a terülj-terülj asztalkámat. Dr. Life--17 kilós a nyolc hónapos kislány, Chahat Kumarhttp://www.life.hu/drlife/20170414-17-kilos-a-nyolc-honapos-kislany.htmlNem tudni egyelőre, mi okozza a 17 kilós Chahat Kumar hatalmas étvágyát. A kislány normál súllyal született, most nyolc hónapos, akkora, mint egy átlagos négyéves és rengeteget eszik. Dr. Life--Sürgős műtéten esett át Cserhalmi Györgyhttp://www.life.hu/drlife/20170414-surgos-muteten-esett-at-cserhalmi-gyorgy-szinesz.htmlCserhalmi György, a székesfehérvári Vörösmarty Színház művésze gerincműtéten esett át, ezért az áprilisra és májusra meghirdetett Cserhalmi Anzix esteket le kell mondania – közölte a teátrum igazgatója csütörtökön az intézmény honlapján.Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.