Elutasíthatja a kemoterápiát egy 12 éves fiú Hollandiában

Forrás: Dreamstime -
Hollandia rák kemoterápia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jogában áll egy 12 éves kisfiúnak Hollandiában, hogy elutasítsa a kemoterápiát - döntött pénteken egy holland bíróság.

Az alkmaari törvényszéken a fiú apja azt akarta elérni, hogy a bíróság kötelezze a fiút arra, hogy alávesse magát a kemoterápiának. A csak Davidként azonosított fiú - akit anyja is támogatott - nem akar ilyen kezelést kapni.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

A bíróság megállapította, hogy a kemoterápia része annak a kezelésnek, melyet David a tavalyi, sikeres agytumorműtéte után kap. A bíróság pszichiátriai véleményt kért arról, hogy a fiú képes-e felfogni döntése következményeit. Ezt követően hozta meg döntését, kiemelve, hogy a 12 éves fiú "képes ésszerűen felfogni saját érdekeit, és felismeri döntéseinek következményeit, a negatívakat is".

Nők ezreinek rémálma: az emlőrák és egyéb daganatos megbetegedésekhttp://www.life.hu/drlife/20170511-emlorak-es-mas-noket-erinto-daganatos-megbetegedesek.htmlA WHO adatai szerint ma már többen halnak meg rákban, mint AIDS-ben, TBC-ben vagy maláriában összesen. A férfiak és a nők együttes rákhalálozási világstatisztikájában a tüdőrák vezet, ahol sajnos a magyarok az elsők: hazánkban közel annyian halnak meg évente tüdőrákban, mint korábban tuberkulózisban. De milyen ráktípusok veszélyeztetik még a nőket? Dr. LifeThinkstockEzeket a tüneteket tapasztalhatod, ha nem szexelsz többé http://www.life.hu/drlife/20170512-ez-tortenik-veled-ha-tobbe-nem-szexelsz.htmlGondolkodtál már azon, hogy mi lenne, ha többé nem szexelnél? Nem a stressz az egyetlen tünet, amit tapasztalnál magadon. Dr. LifeThinkstockPápai Joci felesége megműttette melleit http://www.life.hu/drlife/20170512-megmuttette-melleit-papai-joci-felesege.htmlPápai Joci Kijevben örgebíti az ország hírnevét, eközben itthon felesége kés alá feküdt. Anita a melleit plasztikáztatta, mert két gyerek után már nem volt elégedett velük. Dr. LifeOrigoPaudits Béla nagyon beteg: szétrobbanhat a gyomrahttp://www.life.hu/drlife/20170512-paudits-bela-gyomra-szetrobbanhat.htmlPaudits Béla helyzete egyre rosszabb, rossz egészségi állapota miatt még kétéves unokájával sem találkozott soha. Elmondása szerint bármikor szétrobbanhat a gyomra, de a műtét is nagyon kockázatos. Dr. LifeOrigoMC Hawer lánya elvetélt: a mulatós sztár Facebookon számolt be a tragédiáról http://www.life.hu/drlife/20170512-mc-hawer-lanya-elvetelt.htmlDühös Facebook-posztban számolt be arról MC Hawer, hogy elvesztette leendő unokáját. Szerinte nem látták el megfelelően a lányát, amikor hasi görcsökkel orvoshoz ment. A lánya is nyilatkozott az esetről, azt mondta, elviselhetetlen fájdalmai voltak. Dr. Life--Kés alá feküdt Donna D'Errico, a Baywatch sztárja - Fotók!http://www.life.hu/drlife/20170511-donna-derrico-plasztikai-muteteket-csinaltatott.htmlHihetetlen fotók kerültek napvilágra a Baywatch című nagy sikerű sorozat egykori sztárjáról, Donna D'Erricóról. A szexi szőkeség többszörösen is kés alá feküdt. Dr. Life



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.