Kétségbe vannak esve a 18 hónapos Yagiz Bekte szülei, a kisgyermek ugyanis havonta 2 kilót hízik egy egészségügyi rendellenesség miatt. A baba már 32 kilót nyom!

A szülők nem tudják, mi tévők legyenek, ugyanis gyermekük havonta két kilót hízik. A kisfiú 18 hónapos, és már 32 kilót nyom. A ruhák vásárlása is nagyon nehéz, ahogy a megfelelő pelenkák beszerzése is egyre inkább lehetetlen, de ezek a kisebb bajok. A szülők attól félnek, ha ez így folytatódik, kisfiuk hamarosan képtelen lesz mozogni, vagy lélegezni.

A 18 hónapos kisfiú már 32 kilós és folyamatosan hízik - Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

Yagiz Bekte úgynevezett leptinhiányban szenved, ez az a hormon, ami szabályozza a test súlyát és anyagcseréjét. Ezért hízik folyamatosan akkor is, ha nem adnak neki több táplálékot, mint amennyire kora szerint szüksége volna. A betegség kezelése rengeteg pénzbe kerül, ezért a szülők elkeseredetten segítséget kérnek, mivel a szükséges szer csak magánklinikákon érhető el, és borzasztó drága. Több mint 1 millió forintba kerül egyetlen doboz, ami 3 napra elegendő gyógyszert tartalmaz. A helyi egészségügyi szolgálatok elutasították a kezelés kifizetését, ezért szülők az elnökhöz fordultak - írja a Mirror. A kisfiúról készült képeket és videókat itt nézheted meg!