Agyhártya-gyulladásban szenvedett egy kislány: Fotók!

betegség meningococcus védőoltás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Édesanyja tette közzé a fotóit annak a 3 éves kislánynak, aki meningococcus okozta agyhártya-gyulladásban szenved. 

A Jazmyn Parkyn névre keresztelt kislány 3 éves korában kapta el a betegséget, és azon kevesek közé tartozik, akiknek sikerült legyőzniük a fertőzést.

Az édesanya, Sarah szerint a gyógyulás nagyban függ attól is, hogy milyen hamar ismerjük fel a tüneteket. A kislány testén sötét színű kiütések jelentek meg. Először a mellkasán, majd néhány óra leforgása alatt már az összes végtagját ellepték a foltok.

Később pedig már a végtagjain is órási sötétvörös foltok jelentek meg Forrás: Facebook

Ezek típusos tünetei a meningococcusnak, és ha a kislány nem kerül azonnal szakemberek kezébe, lehet nem élte volna túl a betegséget. Az anya beszámolója szerint Jazmyn már 5 éves, de még mindig visszamaradtak olyan tünetei, melyeket kezelni kell.

Ezek a tünetek már egyértelműen jelezték, hogy mi a baj Forrás: Facebook

A meningococcus B és C a leggyakoribb formái a betegségnek, amelyek gyakran az 5 év alatti korosztályt támadják meg. Előbbire már államilag támogatott védőoltás kérhető, míg a C típus esetében fizetni kell a vakcináért - írta meg a DailyMail.

Agyhártyagyulladás miatt veszítette el a lábait a tinilány

A kamasz Nicole Wilson nyári vakációját töltötte egyik barátnőjénél, amikor egyik reggel hirtelen megmagyarázhatatlan tüneteket tapasztalt. A máskülönben makkegészséges 16 éves lányt fél órán belül hatalmába kerítette a súlyos hányinger és szédülés. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.