Kondákor Zsófi élete egyik legkeményebb megpróbáltatására készül

Jóban Rosszban Kondákor Zsófia futás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kondákor Zsófi a Jóban Rosszban forgatásai alatt megküzdött az orvosi szakkifejezésekkel. Nagy szerencséjére a betegségek elkerülik őt és a családját, így a magánéletében nem kell sűrűn használnia, amit megtanult a forgatásokon. Tesz is érte, hogy egészségesek legyenek, mindene a mozgás, és erre neveli a gyermekeit is.

Kollégáid szerint elég kemény csaj vagy, akit elszánt futónak emlegetnek.

Már általános iskolában is állandóan futottam. Nem tudtam a teremben ülni, amint megszólalt a csengő, mentem rohangálni az udvarra. Emlékszem, hogy mindig a nagymama jött értünk az iskolába. Amíg ő és a húgom sétáltak hazafelé, addig én a járdán szaladtam, ahogy csak bírtam. Tiniként már komolyabban vettem a futást, amikor az R-GO tagja lettem, egy időre a tánc lett a legfontosabb mozgásforma az életemben. Aztán 2011-től ismét a futás.

Kondákor Zsófi már az általános iskolában is szeretett futni, tiniként pedig már komolyan is edzeni kezdett Forrás: Facebook/Kondákor Zsófi

Akkor most a negyedik félmaraton jön?

Hát nem egészen. Eldöntöttem, hogy 5 hónap múlva megpróbálom a maratont. Komolyabban is veszem a felkészülést, mint korábban. Van edzéstervem is.

Hogy bírják az ízületeid?

Szerencsés alkat vagyok, mert nem fáj a derekam és a térdem. Ugyanakkor többszöri próbálkozásra találtam meg a nekem legjobb futócipőt. Az enyém annyira puha, rugalmas, amit kifejezetten betonon érdemes használni. Használok egy zsályát tartalmazó krémet, azzal szoktam megmasszírozni az izmaimat.

Azt mondják a mozgás fél egészséges, mi a helyzet az étkezéssel?

Mindig figyelek az étkezésre, de most kiemelten. Öt hónapom van hátra. Az edzéstervem része, hogy nem ehetek akármit este, és a reggelit soha nem szabad kihagynom.

Kondákor Zsófi: „Mindig figyelek az étkezésre, de most kiemelten" Forrás: Facebook/Kondákor Zsófi

Nem tűnsz annak a típusnak, aki gyakran megbetegszik.

Azt hiszem, ez így van. A családunkban sincsen szerencsére semmilyen örökletes betegség. Amire jobban figyelek mostanában, az a vitaminpótlás. Nemcsak sok zöldséget és gyümölcsöt eszünk a gyerekekkel, hanem vitamintablettákat is szedünk. Olyat, aminek tényleg van értelme, és nem marékszámra.

A gyerekek mennyire édesszájúak?

Nagy szerencsém van velük, mert nem azok a csokit követelő lurkók. Egyébként nemrég találtam egy cukormentes, ásványi anyagban gazdag csokoládét, azt szoktam adni nekik, ha kérnek.

Szoktál bűnözni? Arra gondolok, hogy kihagysz egy napot, mert ellustulsz, vagy lecsúszik egy kis pacal estére.

Nem szoktam. Tartom magam a tervhez. Egyébként sem vagyok az a lakásban tespedős alkat. Pihenésre persze nekem is szükségem van, de az legyen aktív pihenés. Engem maximálisan kikapcsol, ha futhatok a Normafánál.

Kondákor Zsófi aktívan szeret pihenni, télen is rendszeresen kijárt a Normafára futni Forrás: Facebook/Kondákor Zsófi

A Jóban Rosszban forgatásain megtanultál olyan orvosi kifejezést, amit már álmodból felébresztve is tudnál?

(nevet) Kapásból ilyen most nem jut eszembe, azért mi nem a Vészhelyzet vagyunk. Arra emlékszem, hogy az elején nagyon nehezen tanultam meg az orvosi szakszavakat. Ma már sokkal könnyebben megy, tudom, hogyan kell kiejteni őket, ismerősek, ha találkozom velük a forgatókönyvben.

Hatalmas változás! Kondákor Zsófi rövidre vágatta a hajáthttp://www.life.hu/trend/20150915-rovidre-vagatta-a-hajat-kondakor-zsofi-a-tv2-sztarja.htmlKondákor Zsófi nem hagyta el kisfiáthttp://www.life.hu/csalad/20150528-kondakor-zsofi-a-tv2-joban-rosszban-sorzat-sztarja-allitja-nem-hagyta-el-kisfiat-es-mindig.htmlKondákor Zsófi újra forgathttp://www.life.hu/kult/20140113-kondakor-zsofi-szineszno-visszater-a-tv2-joban-rosszban-sorozataba.htmlHosszú combú modellből a futás megszállottjahttp://www.origo.hu/sport/egyeni/20170317-turoczi-reka-modell-maraton-triatlon.htmlÍgy NE indulj a félmaratonon!http://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20170517-felmaraton-futas-tihany-felkeszules-celok-kitartas.htmlSzabó Tünde nyerte meg a salzburgi maratonithttp://www.origo.hu/sport/egyeni/20170507-atletika-szabo-tunde-nyerte-meg-a-salzburgi-maratont.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.