Foltok jelennek meg az arcbőrödön, vagy bármilyen olyan elváltozás, amit nem látsz indokoltnak? Sok mindent elárulhat az egészségügyi állapotodról. 

Bizonyos betegségek az arcunkon is nyomot hagynak, vagyis ha ismered a kínaiak által használt ősi arctérképet, akkor akár te is megállapíthatod, hogy miből fogyasztottál túl sokat, vagy túl keveset az utóbbi időben.

Áll és nyak

Ez a régió a hormonháztartást jelöli. Ha ezen a területen elváltozást tapasztalsz, akkor lehetséges, hogy túl sok sót vagy kávét vittél be a szervezetedbe, emiatt pedig dehidratáltság alakul ki. Érdemes ilyenkor felemelni a bevitt vízmennyiséget, főleg a nyári szezon küszöbén. 

Száj Az ajak körüli rész a gyomrot szimbolizálja. Ha itt tapasztalsz furcsaságot, akkor valószínűleg túlzásba vitted a nehéz, fűszeres, zsíros ételek fogyasztását, esetleg keveset alszol vagy sokat stresszelsz. Nem ártana egy kis zöldség-gyümölcs kúrát tartanod, hogy felfrissítsd magad. 

Az arctérkép segíthet egy betegség felismerésébenForrás: Thinkstock

Arccsont körül

Ez az arcterület a vesét és a tüdőt jelöli. Helytelen táplálkozás, túlzott cukorfogyasztás, rendszertelen alvás és dohányzás is okozhat ezen a részen elváltozást. Érdemes kerülni egy időre ( vagy örökre) a méreganyagokat a táplálkozás és a kozmetikumok terén is. Nem beszélve a cigarettáról. 

Orr 

Ez a régió a szívünket jelöli. Az itt jelentkező bőrprobléma hátterében számos szívbetegség állhat. Érdemes ilyen esetben ellenőriztetni a koleszterinszintünket, valamint sok folyadékot inni és bevezetni a rendszeres mozgást is. 

Szemöldök között

A szemöldökök közötti terület a májért felelős. Ha beteg voltál az utóbbi időben, és sok gyógyszert szedtél, akkor megjelenhetnek ezen a területen foltok, ugyanis a máj feladata a különféle szintetikus anyagok lebontása ( is ). Egy hosszadalmasabb betegeskedés azonban megterhelheti, ezért érdemes kímélő életmódot folytatni, és igyekezz minél több vitamint bevinni - írta meg a Szupertanácsokblog.