Csoda, hogy túlélte! Lenyelte a kisfiú a Fidget Spinnert

Forrás: Facebook/Johely Morelos -
Fidget Spinner Dr. Life fulladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez az anyuka egy rémisztő sztorit osztott meg a többi szülővel. Kisfia a szájába vett egy játékot, majdnem belehalt.

Kezdjük az elején, mi is az a Fidget Spinner? Ez egy ezerforintos játék, amit bármelyik boltban megvehet a gyerek. Tulajdonképpen egy háromágú műanyagdarab csapágyas görgőkkel. Az ember a két ujja közé fogja, megpörgeti, aztán lehet vele trükközni. Egy ötéves kisfiúnak is ez volt a kedvenc játéka, sokáig könyörgött édesanyjának, míg végül kapott néhányat.

"Mikor megvettük a kütyüt, megmutattam neki néhány képet egy lányról, aki kórházba került, miután a szájába vette a játékot. Sokszor a lelkére kötöttem a fiamnak, hogy ne tegye ugyanezt, de azt hiszem, nem figyelt rám" - mesélte a 23 éves anya, aki épp a heti bevásárlást végezte két gyermekével, amikor a fia fuldokolni kezdett. Kiderült, hogy Cayden a szájában a játékkal rohangált a sorok között, majd lenyelte a műanyag darabot. A mentők azonnal a legközelebbi kórházba szállították a fiút, de ott nem sikerült kivenni a játékot. Így az ötéves gyereket végül Portlandben operálták meg, csak így tudták eltávolítani belőle a kütyüt.

Csak operáció segítségével tudták eltávolítani a kisfiú szervezetéből a Fidget Spinnert Forrás: Facebook/Johely Morelos

Az operáció 2 órán át tartott, és három napig tartották bent a kórházban a gyereket. Most néhány szülő alakított egy csoportot, hogy legalább a csomagoláson tüntessék fel, hogy a játék néhány eleme akkora, amit könnyedén lenyelhet a gyerek.

Forrás: Facebook/Johely Morelos

Megnéztük az itthoni webshopokban megrendelhető Fidget Spinnereket. Ezeknek a csomagolásán kifejezetten jelölik, hogy 14 év alatti gyerek számára nem ajánlott, így nem ajánlott fiatalabbaknak venni.

Eddig több jelentés is érkezett a Fidget Spinner okozta sérülésekről. Egy hároméves kislány ujját becsípte a játék, egy tízéves kislány pedig szintén majdnem megfulladt tőle. A szülők egyik esetben sem állították, hogy ne lennének ők is hibásak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.