Kisgyerekként elszenvedett borzalmas égési sérülése után 40 évig érezte magát szörnynek Theresa Vandermeer-Diehl. 100 műtét után jutott el odáig, hogy büszke legyen az arcára!

Gyerekként szenvedett szörnyű égési sérüléseket Theresa Vandermeer-Diehl egy lakástűzben. Amikor a tragédia után először megpillantotta magát, rémült sikolyban tört ki, attól fogva gondolt saját magára szörnyetegként. Harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, testének 65%-a megégett a tűzben, a felismerhetetlenségig összeégett az akkor még 4 éves kislány. 

Theresa 40 évig szörnynek érezte magátForrás: Facebook/Theresa Vandermeer-Diehl

Amikor tükörbe néztem, szó szerint üvöltöttem és ordítottam, azonnal leszedáltak. Nem voltam már az a szép fiatal kislány, aki a baleset előtt voltam. Amikor megláttam azt az embert, akivé váltam, megrémültem, úgy éreztem, egy szörnyeteggé váltam. Renegeteg emlékem van arról, hogy azt kérdezgették tőlem, miért nézek ki így. Maszkot kellett viselnem, a felnőttek pedig elkerültek engem a gyerekeikkel, így nem ijesztettem meg őket" - mondta Theresa, aki száznál is több műtéten esett át, és eddigi egész élete arról szólt, hogy megpróbálja elfogadni magát.

Rengeteg öngyilkos gondolata volt, de végül mégis eljutott odáig, hogy büszke legyen a sérüléseire, és másoknak is erőt ad kitartásával. Amikor felébredek, és a tükörben meglátom a sebeimet, mindennap emlékezek arra, hogy életben vagyok, és arra, hogy szó szerint megégtem, de túléltem" - mondta az anya, aki könyvet írt megpróbáltatásairól, és a közösségi oldalán is oszt meg magáról képeket. Félelme ellenére rengeteg pozitív visszaigazolást kap.