Egy evőkanállal is megállapíthatod, hogy egészséges vagy-e

kanál nyál egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem is gondolnád, de mindössze egy kanál segítségével is megállapítható egy egészségügyi állapota. Eláruljuk hogyan. 

A feladat nagyon egyszerű. Fogj egy kanalat, és a hátulját dörzsöld hozzá a nyelvedhez, majd az így vett "kenetet" helyezd bele egy átlátszó zacskóba. A kis csomagot tedd lámpafény alá egy percre, majd egy perc eltelével vedd ki a kanalat a nejlonból.

Ha a kanál hátulja színtelen, nem foltos és kellemetlen szaga sincs, akkor makk egészséges vagy. Ha intenzív szagot érzel, akkor tüdő vagy gyomor problémákra érdemes gyanakodni.

Ha édes illatotérzel, akkor előfordulhat, hogy diabéteszes vagy. Ha ammónia szagot érzel, akkor nagy eséllyel veseproblémáid vannak.

Ha citromsárga vagy fehér foltok jelennek meg a kanálon, akkor valószínűleg a pajzsmirigyeddel lehetnek működési zavarok. Ha lilás árnyalatú foltokat látsz, akkor vérkeringési zavarok vagy magas koleszterinszintről lehet szó.

Ha egyöntetű fehér, akkor valószínűleg valamilyen légzéshez köthető bajról van szó.

Hajszárítóval akarta enyhíteni gyermeke hasfájását - Veszélyes tanácsok a netenhttp://www.life.hu/drlife/20170703-hajszaroti-kisbaba-apuka-eges.htmlSokan lájkvadász netes videókkal és MacGyver szintű, otthoni gyógymódokkal próbálják meg kezelni beteg gyermeküket. Ez nemcsak felelőtlenség, de veszélyes is. Legutóbb egy apuka próbálta meg hajszárítóval csillapítani a kisbabája hasfájását. Dr. LifeThinkstockFurcsa tüneteket okozhat a cukormegvonás http://www.life.hu/drlife/20170705-cukormegvonassal-tesztelte-magat-egy-egyetemista.htmlHiába hangoztatják egyre több fórumon, hogy miért nem érdemes sok cukrot fogyasztani, mégis rengetegen vannak, akik nem képesek lemondani róla. Ennek pedig oka van. Dr. Life--Így néz ki most a nő, aki felépült az anorexiából: Fotók!http://www.life.hu/drlife/20170704-vegre-jol-erzi-magat-a-boreben-az-egykor-anorexias-no.htmlA fiatal nő egészen kicsi korától kezdve táplálkozási zavarokkal küzdött, és egyszer elérkezett a pont amikor döntenie kellett: élni szeretne vagy meghalni. Dr. LifeOrigoMaria Menounos, műsorvezető agytumorral küzdhttp://www.life.hu/drlife/20170704-agytumor-miatt-nem-tud-dolgozni-maria-menounos.html3 év után kell otthagynia a képernyőt Maria Menounosnak. A híres műsorvezetőnél agytumort diagnosztizáltak. Dr. LifeOrigoÉlőben mérgezte meg magát Zhang, a vlogger: Videó! http://www.life.hu/drlife/20170704-megmergezte-magat-egy-videoban-a-vlogger.htmlA követői Zhang néven ismerik azt a fiatal nőt, aki egy videó bejegyzésben mérgezte meg saját magát. Természetesen véletlenül. Dr. LifeOrigoNincs pénz Paudits Béla műtétjérehttp://www.life.hu/drlife/20170704-paudits-bela-mutet.htmlPaudits Béla ismét maga alatt van. Súlyos fájdalmai folyamatosan kínozzák, és nincsen 4,5 millió forintja az életmentő operációra. Azt mondja, feladta a küzdelmet. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.