A kávéimádók hajlamosak már csak az íze kedvéért is inni egy-két csészével délután, vagy akár később is, pedig nagy hibát követnek el! Megvan ugyanis az az időpont, ami után már maximum csak koffeinmentes lehet az élvezet.

Renegeteg olyan ember van, akinek kávé nélkül nem indul el a napja, pedig mint az már korábban kiderült, a reggeli serkentőt is rosszkor isszuk. Ébredés után legalább egy órának kell eltelnie a kávézás előtt, ekkor fog csak igazán hatni a koffein! Az igazi kávéimádók mennyisége azonban nem áll meg napi egynél, vannak, akik még késő délután is képesek legurítani egy erős feketét, de ennél nem is tehetnének rosszabbat.

Ekkortól már nem kellene kávét inni - Képünk illusztrációFotó: Polyák Attila - Origo

Megtalálták azt az időpontot, ami után már nem érdemes kávét fogyasztani. A kutatók persze kihangsúlyozták, hogy mindenkire másként hat a koffein, így egy konkrét időpontot nem lehet mondani, de az biztos, hogy a kávé nincs jó hatással az alvásra, még akkor sem, ha ezt nem érzékeljük. A késő délutáni kávézásokat jobb elfelejteni, a legutolsó kávénkat pedig mindenképppen délután kettő óra előtt fogyasszuk el, és ha lehet, ne közvetlenül ebéd után - írja a Mirror.

Így idd egészségesen a kávédat
Mindannyiunk kedvenc reggeli itala nagyon is egészséges, csak néhány alapszabályt kell betartani, hogy mindennap élvezhessük áldásos hatásait. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!