Sikeresen szétválasztották a 2 éves sziámi ikreket: Fotók!

Forrás: NORTHFOTO/Sacramento Bee/Manny Crisostomo -
műtét kislány sziámi iker
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fél világ szurkolt egy emberként a két kislánynak, akik összenőtt testrészekkel érkeztek a világra. Sikerült őket szétválasztani. 

Eva és Erika Sandoval történetét rengetegen nyomon követik, ugyanis a két kislány sziámi ikerként született két és fél évvel ezelőtt. Az ikrek szétválasztásán már régóta gondolkodott a család, ám a műtét egyáltalán nem volt kockázatmentes.

Tavaly december óta külön testben él a két kislány Forrás: NORTHFOTO/Sacramento Bee/Manny Crisostomo

A lányoknek a lábai és a bizonyos szerveik is összenőttek, ezért félő volt, hogy nem tudják sérülésmentesen végrehajtani az operációt. A műtétre végül tavaly decemberben sor került, és szerencsére sikeresnek bizonyult.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy képesek lesznek-e valaha járni Forrás: NORTHFOTO/Sacramento Bee/Tns/Abaca

Egy 50 fős orvosi team 17 órát töltött a műtőben, hogy komplikációk nélkül szétválasszák az ikreket, akik azóta teljes egészségnek örvendenek. Az édesanyjuk, Aida Sandoval abban reménykedik, hogy felnőtt korukra elfelejtik azt a sok nehézséget, amin keresztül mentek életük első 2 évében.

Azt még nem tudni, hogy a leamputált közös végtag helyére kaphatnak-e majd lábprotézist, egyelőre az a feladatuk, hogy megtanuljanak kerekesszékkel közlekedni, és elfogadni a testüket - írta meg a Stanford Children's Health.

Koraszülöttek helyzete Magyarországonhttp://www.life.hu/drlife/20170627-koraszulott-kisbabak-magyarorszagon.htmlA várandós nők jelentős része nem tudja, hogy melyek a koraszülés kockázati tényezői. Riasztó tény, hogy sokan csak azután kezdik kutatni az okokat, és szembesülnek a súlyos szövődményekkel, amikor már baj van. Dr. Life--Vitiligós emberekről készült különleges sorozat: Fotó!http://www.life.hu/drlife/20170718-ilyen-szepek-is-lehetnek-a-vitiligos-betegek.htmlBorck Elbank fotós, kifejezetten olyan modellekkel szeret dolgozni, akik a társadalmi elvárások szerint "nem tökéletesek". A célja pedig az, hogy megdöntse mindenki fejében ezt a tévhitet. Dr. Life--Döbbenetes tumorok borítják a férfi arcát: Fotók! http://www.life.hu/drlife/20170718-hatalmas-tumorok-nottek-a-fiatal-ferfi-fejere.htmlElképesztő tumorok takarják egy fiatal férfi arcát, akinek nincs elég pénze arra, hogy segítsen magán. A rák miatt már látását is elveszítette. Dr. Life--Daganatos betegséggel küzd Fábián Julihttp://www.life.hu/drlife/20170716-daganatos-betegseggel-kuzd-fabian-juli-enekesno.htmlNéhány éve, karrierje csúcspontján fordított hátat a nyilvánosságnak Fábián Juli. Az énekesnő elmondta, daganatois betegsége miatt vonult vissza. Hozzátette, barátai közül is volt, aki elfordult tőle, sőt, az akkori kedvese is cserben hagyta. Julinak most újra szembe kell néznie a betegséggel, ezt pedig a Facebookon tette közzé. Dr. Life--Ez most a leggyakoribb baleset a konyhában - Nem fogod elhinnihttp://www.life.hu/drlife/20170614-avokado-serules.htmlEgészséges, finom és elképesztően népszerű az avokádó. A baj csak az, hogy sokan nem tudják, hogyan hámozzák és szeleteljék fel. Az Instagram pedig tele van félelmetes avokádósérüléssel. Dr. Life--Nem csak szexuális úton terjed a HPVhttp://www.life.hu/drlife/20170716-nem-csak-szexualis-uton-terjed-a-hpv-virus.htmlMár 100 éve ismert a szexuális magatartás és a méhnyakrák közötti kapcsolat, de csak kevesen tudják, hogy a HPV elleni védőoltással nem csak ez a daganattípus, hanem számos más komoly betegség is megelőzhető - a vakcinát pedig nem csak nőknek, a férfiaknak is ajánlott beadni. Cikkünkben szakember mutatja be ezt a vírust, és szó esik arról is, hogy mi történik, ha várandósság alatt fertőz meg valakit a bárányhimlő. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.