Így néznek ki a fejüknél összenőtt ikrek: Fotó!

Forrás: NORTHFOTO/Rehman Asad / Barcroft Media/Rehman Asad / Barcroft Images -
betegség sziámi ikrek újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szívszorító fotók kerültek napvilágra arról a két kislányról, akik a fejüknél összenőve születtek. Hosszú út van még előttük a szétválasztásig. 

Bangladesben, 2016 nyarán született meg Rabia és Rukia. A két kislány sajnos sziámi ikrek, akik egy igen érzékeny területen,

a fejüknél vannak összenőve.

Ez a szerencsétlenség nagyban megnehezíti a két gyermek életét, ezért fontos lenne, hogy minél hamarabb szétválasszák őket.

Éveket kell várni, hogy elvégezhessék a szétválasztó műtétet Forrás: NORTHFOTO/Rehman Asad / Barcroft Media/Rehman Asad / Barcroft Images

Több orvos is foglalkozik a lányokkal, akiken rengeteg vizsgálatot kell elvégezni ahhoz, hogy az operációról egyáltalán szó eshessen. Az egyik kezelőorvos elárulta, hogy korábban még nem volt ilyen esettel dolguk, és országos szinten is nagyon ritka az ehhez hasonló születési rendellenesség.

Számos műtét vár még a két kislányra Forrás: NORTHFOTO/Rehman Asad / Barcroft Media/Rehman Asad / Barcroft Images

Azt is mondta, hogy egészségügyi okok miatt 5-6 éves korukig várni kell a műtéttel, addig kénytelenek lesznek így élni az életüket.

A magyar szétválasztott sziámi ikerpár: Melinda és Izabella így él most

Nagyon ritkán születnek sziámi ikrek, Magyarországon sem volt rá sok példa, sikeres szétválasztó műtétre pedig még kevesebb. Ilyen Melinda és Izabella esete, akiket 1998-ban műtöttek meg, 3 hónappal a születésük után. Egyikük most éppen az érettségijére készül, Izabellához pedig fejlesztőtanár jár...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.