Egy súlyos motorbaleset változtatta meg az Áll az alku nagy győztesének életét

Forrás: Tv2 -
motorbaleset Áll az alku
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Haklik Melinda 16 évesen még szépségversenyeken indult, ám a boldogságot nem a modellek világában, hanem az autóversenyzésben és a mezőgazdaságban találta meg. Az Áll az alku játékosa kedden este 4,8 millió forinttal gazdagabban térhetett haza, nyereményének egy részét pedig az egészségére és egy operációra költi.

Pénzért megvehető királynői korona

Tinédzserként Melinda több szépségversenyen is indult. „A fokozatos fejlődés híve vagyok mindenben, így a szépségversenyeket sem az országos megmérettetésekkel, hanem a kisebb, helyi rendezvényekkel kezdtem. Aztán beiratkoztam egy modelltanfolyamra és egyre több versenyen indultam. Viszont kiábrándultam ebből a világból, és hamar rájöttem, hogy nem nekem való ez az egész”- meséli Melinda, aki szerint nem ritka, hogy ebben a világban pénzért simán megvásárolható egy jobb helyezés. Az Áll az alku játékosa így megköszönte a lehetőséget, de felhagyott a modellkedéssel, helyette pedig csakis a motorozásra és az autóversenyzésre fókuszált, előbbit egyébként 8 évesen kezdte.

Haklik Melinda a modellkedésről váltott a motorozásra és az autóversenyzésre Forrás: Tv2

Kivették a lépét és az egyik vesejét - az életéért küzdöttek

Hogy mennyire közel áll Melindához ez a világ, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy szakmájának is az autószerelést választotta. „Sokszor mondták, hogy ez egy férfias hivatás, de én ezt nem így gondolom. Szerintem a mai világban nagyon fontos, hogy egy nő a lehető legtöbb dologhoz értsen. Én is így vagyok ezzel, mert megnyugtat a tudat, hogy bármi történik, a jég hátán is képes lennék megélni”- mondja a fiatal nő, akinek 2 évvel ezelőtt végleg fel kellett hagynia az autószereléssel, azóta a családja gazdaságában dolgozik és a mezőgazdaságból él.

,,Két éve, 2015. július 28-án nagyon súlyos motorbalesetet szenvedtem. 10 napig voltam kórházban és 3 hónapig voltam betegállományban” Forrás: Tv2

„Egy autós figyelmetlen volt, elém fordult és már nem tudtam megállni. A baleset következtében elveszítettem a lépemet és a bal vesémet. Egy háromórás életmentő operáción esetem át.” Melinda élete ezután drasztikusan megváltozott. „Teljesen más az étrendem, nem ehetek nagyon sós és zsíros ételeket, régen simán lefutottam 20-30 kilométert is, most ha felmegyek a lépcsőn lihegek, kifulladok. Hamar elfáradok, az erőnlétem már nem olyan, mint a baleset előtt. Ezért is döntöttem úgy, hogy a mezőgazdaságban dolgozom tovább és nem autószerelőként.

Erre költi a nyereményét

Egy ilyen szörnyű baleset után, vagy azonnal visszaül valaki a motorra, vagy szinte soha többé nem pattan fel rá. Melinda egy hónappal a szerencsétlenség után motorra ült. „Szerettem volna legyőzni a félelmemet és ez sikerült, de saját motorom már soha nem lesz. Az életemben megmaradt viszont az autóversenyzés, amit amatőrszinten jelenleg is űzök.” Az Áll az alku játékosa 4,8 millió forintot nyert a TV2 műsorában, nyereményét pedig az egészségére költi.

Az Áll az alku játékosa 4,8 millió forintot nyert a TV2 műsorában, nyereményét pedig az egészségére költi Forrás: Tv2

„A maradékból szeretnék egy autót venni magamnak, valamint a mezőgazdaságba is befektetnék. Már egy ideje kísérletezek az édesburgonya termesztéssel, ezt szeretném továbbfejleszteni”- meséli Melinda, aki hozzáteszi, hogy sokat olvasott a vesebeültetésről is, ám ezt a lehetőséget elvetette. „Veszélyes operációnak tartom, magas a fertőzés lehetősége, és nem biztos, hogy a szervezetem elfogadja a vesét. Ezért ezen nem is gondolkodom rajta."

"Soha nem féltem ennyire" - az alvási bénulás félelmetes érzésehttp://www.life.hu/drlife/20170815-miert-alakul-ki-az-alvasi-benulas.htmlAz alvási paralízis, vagy hétköznapi nevén alvási bénulás, elalvás előtt vagy ébredéskor jelentkezik. Rövidebb ideig tartó, de halálfélelmet okozó állapot, amelyben az ember a szemén kívül szinte egyetlen izmát sem tudja megmozdítani. Az állapotot gyakran kísérik hallucinációk és testen kívüli élmény. De mégis mi okozza? Egy neurológus, szomnológussal beszélgettünk. Dr. LifeThinkstock5 ok, amiért mindig kimerültnek és kialvatlannak érzed magadhttp://www.life.hu/drlife/20170723-ezert-vagy-kimerult-es-kialavatlan.htmlTeremtsd meg a megfelelő környezetet az alvásra. Sokszor ugyanis azon múlik, hogy mennyire tudod kipihenni magad. Dr. LifeThinkstockSztárok, akik a legkülönbözőbb függőségekkel harcoltak meghttp://www.life.hu/drlife/20170723-fuggosegekkel-harcolo-sztarok.htmlGyógyszerek, kokain, alkohol... Ezek a hírességek végigmentek a függőségek széles palettáján. Csoda, hogy még életben vannak. Dr. Life--Éjszaka került kórházba Erdei Zsolthttp://www.life.hu/drlife/20170825-az-ejszaka-kozepen-kerult-korhazba-erdei-zsolt.htmlVáratlanul rosszul lett Erdei Zsolt, akit a héten az egyik éjszaka kórházba is szállítottak. Dr. LifeOrigo5 ember, aki eltorzította magát a plasztikávalhttp://www.life.hu/drlife/20170723-eltorzitottak-magukat-a-plasztikaval.htmlEzek az emberek nem tudnak leállni. Van köztük olyan, aki egy mesefigurára akar hasonlítani, míg társa egy űrlény szeretne lenni. Hogy mi a közös bennük? Mindannyian természetellenesen festenek a plasztika miatt. Dr. Life--Csúnyán megsérült Puskás Peti - fotóhttp://www.life.hu/drlife/20170817-csunyan-megserult-puskas-peti.htmlElég csúnya, kék-zöld folt látható Puskás Peti karján. A színész-énekes nem akárhogyan szerezte a sérülését. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.