Ezt okozhatja egy rosszul eleresztett szellentés

Forrás: Dreamstime -
baktérium szellentés egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ápolónő tette fel a rendkívül fontos kérdést: vajon egy szellentéssel szennyezheti-e a környezetét? 

A furcsa eszmefuttatás egy tudományos kérdéseket boncolgató rádióműsorban hangzott el. Egy ápolónő tette fel a kérdést, árthat-e a sterilizált műtőnek egy csendben eleresztett pukival? Ám a műsor orvosszakértője ekkor döbbent rá, hogy bizony ő sem tudja a választ erre a kérdésre.

Nem minden esetben terjeszt baktériumokat egy puki
Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Ezért dr. Karl Kruszelnicki egy mikrobiológussal karöltve kísérletet végzett a valóság kiderítésére. A kísérlet pedig a következőképp zajlott: megkérték az egyik kollégájukat, hogy először ruhában, majd anélkül szellentsen rá egy Petri-csészére.

Egy nappal később a meztelenül lepukkantott csészében kétféle baktérium jelent meg: az egyik a bélben, a másik az ember bőrén él. Ebből pedig levonták a következtetést, hogy a ruha megszűri a kifelé áramló levegőt, és felfogja a baktériumokat - írta meg az NCBI.

Sztárok gusztustalan szokásai: Katy Perry folyton pukizik

A hírességek csak a vörös szőnyegen tűnnek tökéletesnek, valójában azonban igazán gusztustalanok, de csak otthon, ahol senki nem látja őket. Katy Perry például folyamatosan pukizik, de van olyan celeb is, aki nem hajlandó fürdeni, vagy éppen nem mos kezet vécézés után. És ezek bizony az A-listás sztárok, Brad Pitt és Christina Aguilera is gusztustalan olykor!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.