Durva drog érkezett Európába: ötvenszer halálosabb, mint a heroin

drog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Európát is elérte az a gyilkos szer, mely ötvenszer erősebb a heroinnál, és Angliában, valamint Amerikában tízezrével szedi az áldozatait. A brit közegészségügyi intézet azonnal kiadott egy közleményt, hogy megjelent a piacon egy halálos veszéllyel fenyegető anyag, ami a heroin és a fentanil vegyítéséből készül. Az NCA tájékoztatása szerint augusztusra már 60-an haltak meg Angliában szintetikus opioidok túladagolása miatt. 

Óriási laboratóriumra bukkant a brit nemzeti bűnüldöző szerv (NCA) és a West Yorkshire rendőrség áprilisban, az angliai Leeds város közelében. A nyomozók a helyszínen szintetikus opioidok, fentanil és carfentanil előállítására alkalmas eszközöket és vegyi alapanyagokat találtak – írja a 444.hu.

Kitört a pánik, ami nem is alaptalan, ugyanis az Egyesült Államokban és Angliában az utóbbi időben több halálos áldozata is volt a szernek, amely a morfinnál százszor, a heroinnál pedig ötvenszer erősebb, előállítása pedig egyszerűbb és olcsóbb, mint bármilyen más opiátszármazéknak.

Forrás: --

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.