A zuhany alatti puki büdösebb az átlagosnál

zuhany puki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kutatások bizonyítják, hogy a zuhany alatt történő szellentés az átlagosnál is erősebb szagú lehet. Kíváncsi vagy miért?

Gondolkoztál már azon, miért van az, ha bemész egy mosdóba, vagy csak elvonulsz a fürdőszobába, egyből rájön, aki utánad jön, hogy te bizony megkönnyebbültél? A Youtube tudós videócsoportja a SciShow alaposan megvizsgálta ezt a kérdést, mielőtt választ adott rá. Az egyik magyarázat, hogy

kis helységben minden sokkal büdösebbnek tűnik

. A másik fontos befolyásoló tényező a páratartalom. A kísérlet során szerencsére nem pukit kellett szagolgatnia a résztvevőknek, egy sokkal kellemesebb tesztelést választottak.

Egy kis szobába illatanyagokat engedtek be, és közben folyamatosan növelték a páratartalmat. Észrevették, hogy a kevésbé erős szagok is sokkal jobban érezhetőbbekké váltak ebben a környezetben. Pontosan ez történik zuhanyzáskor is. A magas páratartalom miatt a fülkében durrantani felér egy bűzbombával- számolt be róla a Blikk. A kutatások szerint egy ember átlagosan 20x szellent egy nap, tehát egy jó tanács: Csak óvatosan! Válaszd meg a legtutibb helyet, ha nem akarod, hogy jót röhögjenek a hátad mögött!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.