Sok millió forintba került Miklós Edit gyógyulása a balesete után

Forrás: AFP/Mark Ralston -
Miklós Edit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mentőhelikopter szállította el a sípályáról a magyar sztársportolót januárban. Miklós Edit óriásit bukott az Altenmarkt-Zauchensee-ben zajló lesiklóversenyen és súlyosan megsérült. Most, hét hónappal a horrorbaleset után Edit teljes erőbedobással készülhet arra, hogy decemberben ismét versenyezzen. A rohamos gyógyuláshoz hatalmas akaraterő kellett, a rehabilitáció költségei pedig súlyos milliókba kerülnek. 

A télen balesetet szenvedett Miklós Editet többször kellett műteni: a jobb térdében a porcleválás mellett mind a négy szalag elszakadt, a másikban szintén megsérült a porcgyűrűje, s elülső keresztszalag-szakadást is szenvedett. A szállítás, a műtét, a gyógyterápia és a különleges eszközök nagyjából 15 millió forintba kerültek, de így Edit most már újra síelhet.

"Fantasztikus érzés, hogy hét hónappal a baleset után itt tartok. Bevallom, meglepődtem, mert egyáltalán nem féltem a térdeimet síelés közben. Szerencsére fájdalmat sem érzek. Az emberek tátott szájjal néztek rám a pályán. Igazából köszönettel tartozom a nekem segítő csapatnak, az edzőknek, a fizioterapeutának és a gyógytornásznak is, hiszen vigyáztak rám, még azt is kitaláltuk velük, hogy három nap edzés után mindig egy pihenőt tartunk, hogy elővigyázatosak legyünk" - nyilatkozta Miklós Edit a Blikknek.

Forrás: AFP/Mark Ralston

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.