A Barátok közt színészének életét komoly születési rendellenesség keseríti meg: dongalábbal született. Minden egyes nap küzdelem számára, és szembe kell néznie a keserű orvosi figyelmeztetéssel: tolószékbe kerülhet.

Solti Ádám foglalkoztatott színész és szerelmes. Minden megvan az életében, amitől boldog lehet, mégis mindennap fájdalmas számára. Egy születési rendellenesség megkeseríti ugyanis a napjait, és a jövőjét. Dongalábbal született ugyanis.

Solti Ádám a problémák ellenére nem szomorúForrás: Facebook/Solti Ádám

„Az első négy évben térdtől lefelé folyamatosan gipszben voltam, hogy egyenesbe kerüljön" – árulta el a színész, ám ez a módszer nem sokat segített. Később eltörték a csontjait, összedrótozták a lábát, ugyanis a gipszelés maradandó károsodást okozott. „A bal combom rövidebb, mint a jobb, de a természet kompenzált, mert a bal alsó végtagom hosszabb, így nem bicegek. Az Achilles-inam itt rövidebb, ez főleg a színpadi táncnál okoz gondot, például amikor egész este a Macskákban vagyok színpadon. (...) És mivel mindig a jobb lábamat terhelem, a bal vádlim nagyon vékony, ami egyébként az izomsorvadás miatt nem is igen fejlődött ki, ezért némi gerincferdülésem is van" – árulta el a Best Magazinban Ádám. Hozzátette, számára minden lépés fájdalmas, de hogy erősítse izmait folyamatosan biciklivel jár „Benne van a pakliban, hogy egyszer, túl a nem is távoli ötvenen kerekesszékbe kerülök" – mondta Ádám, akinek se túl vékonynak se túl izmosnak nem szabad lennie. „Én mindent megteszek azért, hogy ezt elkerüljem, vagy legalább kitoljam az időt" – mondta a színész, ráadásul attól fél, hogy a gyermeke örökölheti a betegségét. „Ha a menyasszonyomnak és nekem gyerekünk lesz, talán ő is örökli a betegséget. A dongaláb ugyanis örökölhető fejlődési rendellenesség" – árulta el legnagyobb félelmét Ádám.