30 kilós a most 10 hónapos kisfiú, Luis Manuel. 

A 10 hónapos mexikói kisifú teljesen egészségesen, 3,5 kilósan érkezett a világra. Az édesanyja elmesélése szerint egy hónap alatt annyit hízott, hogy már 1, illetve 2 évesekre való ruhákat kellett venni neki. 

Betegség miatt szenved döbbenetes túlsúlytól a Luis Manuel (képünk illusztráció)Forrás: Shutterstock

Az orvosok azt mondták, a kis Luis valószínűleg Prader-Willi szindrómában szenved, amely egy genetikai betegség. A kór következtében a beteg - többek között - indokolatlan hízásnak indul, bár általános esetben a súlygyarapodás később szokott elkezdődni, mint Luisnál. 

Mint kiderült, a betegséget hormoninjekciókkal lehetne kezelni, ám a családnak erre sajnos nincs pénze. Ezért gyűjtésbe kezdtek, ugyanis ha nem állítják meg a hízást, akkor könnyen 2-es típusú cukorbetegséget, vagy szívrohamot is kaphat a kisbaba. A Luisról készült képeket itt tudod megtekinteni

Brutális tények: ezt teszik a magyar szülők az elhízott gyermekeikkel
Hogy lesz egy hat hónapos kisbaba túlsúlyos? Mi a legrosszabb, amit a szülő elkövethet, amikor a kisiskolás korú gyermekére felszaladnak a pluszkilók? Miért nem beszélhetünk gyermekek esetében fogyókúráról, és milyen szörnyű betegségnek tesszük ki a saját gyerekünket, ha nem segítünk neki abban, hogy normális legyen a testsúlya? Tabudöntögető interjú következik!