Egyszer majd visszafordítható lesz a halál?

Forrás: Thinkstock -
tudomány sejtosztódás élet a halál után sejtek feltámasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valaki szerint meghalni az élet normális rendje, mások azonban egyáltalán nem akarnának meghalni, ha nem lenne "kötelező". És most napvilágra került egy tanulmány, amely állítja, hogy hamarosan talán nem is lesz kötelező meghalni. 

Rengetegen keresik a megoldást a rejtélyes kérdése: mi lehet a hosszú élet titka? Hiszen ha a halál biológiai és kémiai folyamatok, reakciók eredménye, akkor elméletben kell lennie egy olyan pontnak, ahol a reakció még visszafordítható.

Az Open Biology szaklapban pedig megjelent egy tanulmány, amely igen különleges eredményekről számol be: a vizsgálatok alapján kiderült, hogy az emberi test sejtjeinek egy bizonyos százaléka nem pusztul el azonnal, miután beállt a halál.

Tudósok állítják, egyszer visszafordítható lesz a halál Forrás: Thinkstock

Minden sejttípus másképp reagál, vannak azonnal elpusztulók, és "szívósabbak is". A vizsgálatok szerint ritka esetben az utóbbi sejtek aktivitása meg is nő a halált követően. Ezt a folyamatot géntranszportációnak nevezik, de a pontos okát még nem tudják.

Ám ha sikerülne ezt kideríteni, és életet lehelni a még életképes sejtekbe, akkor talán a halál is visszafordítható lenne - írta meg az Express.

Egy tudós állítja: a halál utáni élet lehetetlen

Sokan úgy gondolják, hogy valaminek muszáj történnie velünk a halál után, hiszen olyan sok megmagyarázhatatlan jelenség enged erre következtetni. Mások azonban pont az ellenkezőjét állítják: azáltal, hogy élettelenné válik a fizikai test, véget ér az élet. Olvass tovább itt...

Gregor Bernadett beoltatta magát influenza ellenhttp://www.life.hu/drlife/20171109-gregor-bernadett-influenza-elleni-oltast-kapott.htmlGregor Bernadett a megelőzés híve, és az oltásokat is nagyon fontosnak tartja. Eddig minden évben megkapta az influenza elleni injekciót, idén sem hagyta ki. Dr. LifeOrigoKorda György jól van, csak megfázotthttp://www.life.hu/drlife/20171110-korda-gyorgy-jol-van-csak-megfazott-tette-kozze-balazs-klari.htmlNincs nagy baj, csupán megfázott. Dr. LifeOrigoAgyvérzést kapott Stadler József, dedikálásról vitték kórházbahttp://www.life.hu/drlife/20171109-stadler-jozsef-agyverzest-kapott-korhazba-vittek.htmlSajtóértesülések szerint Stadler Jószef agyvérzést kapott. Saját könyvének dedikálásán lett rosszul. Dr. Life--Michael Schumacher rokonai a csodát várják http://www.life.hu/drlife/20171109-michael-schumacher-allapotarol-nyilatkozott-egy-barat.htmlMichael Schumacher állapotáért évek óta izgul a fél világ, és most kiderült, hogy a közvetlen környezete szerint érdemes még hinni a gyógyulásban. Dr. Life--Amputálni kellett egy férfi péniszét (18+)http://www.life.hu/drlife/20171109-le-kellett-vagni-egy-ferfi-himvesszojet.htmlAz 52 éves férfi nemi szervét el kellett távolítani, miután egy hétig tartott az erekciója. Dr. Life--Három furcsa betegség, amiről eddig még nem hallottálhttp://www.life.hu/drlife/20171025-harom-kulonleges-betegseg.htmlHárom ember, három különös betegség. A 23 éves nő olyan módon tudja kicsavarni a testét, ahogyan eddig még nem láttad. A 17 éves fiatalember csak egy speciális géppel aludhat, különben meghal. Az 50 éves férfi magassága pedig alig éri el a 70 centit. Különös betegségek nyomában! Dr. LifeNorthfoto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.