Benkő Lászlót daganatos megbetegedés miatt kellett megműteni, az operáció előtt egy nappal pedig már a kórházban kellett lennie. A zenész azonban úgy döntött, hogy ő nem tölti bent az estét: fogta magát, és hazament.

Benkő László hónapok óta küzd betegségével, a zenész máján nyáron találtak daganatokat. Szerencsére sikerült még időben elkapni a betegséget, a kezeléseket pedig azonnal elkezdték: kemoterápiát kapott a zenész. Szerencsére Benkő László pozitívan áll a helyzetéhez, de azért nagyon megviselték az elmúlt hónapok, nemrég azonban sor került az operációra is, előtte azonban kiszökött a zenész a kórházból. 

Benkő László kiszökött a kórházból műtétje előttFotó: Bielik István - Origo

A műtét előtti napot is bent kellett volna töltenie, de ő úgy döntött, hogy a vizsgálatok után inkább hazamegy.  Fogtam magam, este nyolckor beültem az autómba, és hazamentem a feleségemhez. Megbeszéltem Zsuzsával, hogy reggel se ő, se a gyerekek ne jöjjenek be hozzám, mert nem akartam, hogy amikor betolnak a műtőbe, itt idegeskedjenek mellettem, búcsúzkodjanak tőlem" - mondta a Best Magazinnak Benkő László, aki azóta már átesett a műtéten, ami jól sikerült: összesen öt daganatot távolítottak el a zenész májáról.