Drunkorexia: veszélyes táplálkozási zavar terjed

Forrás: Thinkstock -
fiatalok alkohol táplálkozási zavar étkezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg fiatalt érint az új táplálkozási zavar, a drunkorexia, amely röviden és egyszerűen megfogalmazva azt jelenti, hogy a tinilányok táplálékmegvonással igyekeznek ellensúlyozni az alkohollal bevitt kalóriákat.

Már a nevéből is kiderül, hogy a drunkorexia nem más, mint az anorexia és a túlzásba vitt alkoholbevitel keveréke. Már külön-külön is nagyon károsak, együtt pedig különösen. Az Independent beszámolt egy friss felmérésről, amely igen megdöbbentő eredménnyel zárult: kiderült, hogy a diploma előtt álló fiatalok csaknem 60 százaléka hajlamos erre a táplálkozási zavarra.

A drunkorexia elsősorban a fiatalokat érinti Forrás: Thinkstock

A vonalaikra vigyázó fiatalok az új „divat" szerint igyekeznek minél kevesebbet enni, hogy a bulik alkalmával minél többet ihassanak. Köztudott ugyanis, hogy az alkohol tele van kalóriával, már egy pohár bor is nagyjából 150-et tartalmaz. Talán nem meglepő, hogy a drunkorexia elsősorban lányokat érint, a fiúk ugyanis kevésbé tartanak attól, hogy esetleg felszalad rájuk pár kiló.

A táplálkozási zavar hosszú távon nagyon ártalmas lehet, hiszen az alkohollal nem viszünk be a szervezetünkbe hasznos tápanyagokat, kalóriákat viszont annál inkább, ráadásul akár alkoholizmushoz is vezethet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.