Megvakult a szülésznő, akit fejbe rúgott egy vajúdó kismama

szülésznő Vakság szülés baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképesztő baleset történt az egyik hazai kórházban: a vajúdó kismama maradandó sérüléseket okozott az egyik szülésznőnek. 

Dódujné Szőllősi Marianna épp egy szülésnél segédkezett, mikor a harmadik babájával vajúdó kismama valószínűleg teljesen véletlenül, fájdalmában fejbe rúgta.

"Az iszonyú erejű és teljesen váratlan rúgás a bal szememet találta telibe. Életemben nem éreztem ehhez hasonló fájdalmat, de tudtam, hogy semmi mással nem törődhetek, csak a kismamával és azzal, hogy a csecsemő épségben megszülessen. Nem volt időm sem a fájdalmammal foglalkozni, sem segítséget hívni, csak azt a pillanatot vártam, hogy a baba felsírjon. Még az ilyenkor szokásos teendőket is elvégeztem az újszülött körül, csak ezután törődtem magammal." - emlékezett vissza a történtekre.

Az eset üzemi balesetnek minősül, ezért az ügyvédje szerint Mariannának kártérítés jár Forrás: Getty Images/(c) David Aaron Troy/David Aaron Troy

A baleset következtében az 53 éves nőnek levált a retinája, amit ugyan próbáltak megoperálni az orvosok, ám sajnos nem jártak sikerrel. Ennek következtében Marianna megvakult, vagyis többé nem végezheti a hivatását. Az őt foglalkoztató kórház igazgatója eleinte nagyon készségesen állt a helyzethez, később azonban úgy tűnt, hogy az intézmény foglalkoztatni sem tudja, és kártérítést sem szeretne fizetni, ezért Marianna ügyvédhez fordult.

"Teljesen egyértelmű, hogy ügyfelem üzemi baleset áldozata lett, hiszen mi mást szenvedhetett volna, amikor a szeme világának elveszítésével járó baleset a kórházban, a szülőszobában, a szülőágy mellett, konkrét munkavégzés közben történt vele. Így a bírósághoz fordulunk, ahol reményeink szerint kimondják, hogy 5 millió forint nem vagyoni kártérítés és havi járadék illeti meg Mariannát a jövedelemkiesése miatt." - mondta Marianna ügyvédje a Blikknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.